Szépségápolás – A szépség belülről kezdődik

egészséges étel

A szépség belülről kezdődik – tartja a mondás, utalván a lélek szépségének kiemelt szerepére a szépség összességében vett értelmezése kapcsán. Belülről kezdődik a szépség abban az értelemben is, hogy a táplálkozás során szervezetünkbe juttatott vitaminok és ásványi anyagok jelenléte elengedhetetlen a megfelelő szépségápoláshoz.

A külsőleg alkalmazott természetes vagy mesterséges kozmetikumok önmagukban nem biztosítják a bőr, haj és körmök számára szükséges tápanyagbevitelt és hidratáltságot, fontos tehát kiemelt figyelmet fordítanunk a különböző ételek tápanyagtartalmára étrendünk összeállításában.

1. Haj- és körömápolás

Az egészséges, fénylő hajkorona és a szép, erős körmök megőrzéséhez, valamint folyamatos ápolásához törekedjünk az E-vitamin és a cink megfelelő arányú bevitelére. A alfa-tokoferolként is ismert E-vitamin napi szükséges beviteli mennyisége 15 mg, mely érték megegyezik a napi cink-szükséglettel is.

Az E-vitaminhoz természetes módon növényi olajak (napraforgóolaj, olívaolaj, kókuszolaj), olajos magvak (pekándió, tökmag, mandula), valamint hüvelyes zöldségek fogyasztásával juthatunk hozzá legkönnyebben, míg cinkben gazdag ételekként tartjuk számon a csirke-, marka- és bárányhúst, a tengeri herkentyűket, olajos magvakat és különböző dióféléket.

E-vitamin tartalmú kapszulák és olajok

2. Bőrápolás

A megfelelő hidratálás kulcsfontosságú feladat bőrünk mindennapos ápolásában. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel – mely felnőttek esetében legalább napi 2-2,5 liter – mellett a külső alkalmazású arcolajokkal és krémekkel biztosíthatjuk arcbőrünk hidratáltságát.

Az arcolajat a leghatékonyabb felszívódás érdekében érdemes vizes bőrre felvinni, illetve néhány csepp mennyiségben az általunk használt arckrémmel is keverhető.

MediNatural arcolajak

3. Pihentető alvás

alvás

A “szépre alszom magam” kifejezés nem csupán egy bohókás szófordulat –  a megfelelő alvás az egyik leghatékonyabb “anti-aging” szépségápolási módszer. A regeneráló éjszakai pihenés szépség- (és általános egészség-) ápolásban való szerepét nem győzik az egészségmegőrzéssel foglalkozó szakemberek. A bőrt alkotó sejtek – például a bőr feszességéért és rugalmasságáért felelős kollagén – a mélyalvás fázisaiban kétszeres hatékonysággal regenerálódnak. A nem megfelelő minőségű alvással az általánosan fáradtabb megjelenés mellett elősegítjük szervezetünk öregedését, a bőr idő előtti megereszkedését és fokozottabb ráncosodását.

Szervezetünk kollagéntermelését a kollagéntartalmú ételek (tőkehal, tojás, spirulina, csontleves) fogyasztása mellett belsőleges alkalmazású kapszulákkal, vagy tablettákkal is támogathatjuk. 

Kollagéntartalmú kapszulák és porok

További vitamin és étrend kiegészítők:

Multi-vitamin.hu

Array