A higiénia elvárás, kötelezettség, vagy támogatás, segítség?

kézmosás

A higiéniára sokan úgy gondolnak, mint valamire, ami írott és íratlan szabályokkal meghatározott, és ami tulajdonképpen korlátozásokat takar, jól burkolva, fertőtlenítőszagba csomagolva. Viszont ez természetesen nem több, mint egy téves előítélet, és mi sem áll távolabb a valóságtól. Hiszen a higiéniai elvek betartása nem azért jó taktika, mert erről szól a fáma, hanem azért, mert gyakorlati értéket képvisel.

Higiénia Online Webshop célja a lehetőségek feltárása!

A tisztaság minden korban mást jelentett. Mást az egyének, és mást a vállalatok szintjén. Nyilván ez ma sincsen másképpen, ám rendhagyó periódusát éljük az emberiség történelmének. Napjainkban a higiéniai előírások betartása mindennapivá, a magánélet részévé, közüggyé vált. Jelenleg még azok számára sem ismeretlenek a kézfertőtlenítők vagy éppen felületi fertőtlenítők, akik pár éve azt sem tudták mi fán terem a higiénia ilyen foka.

Mert hogy a tisztaság nem feltétlenül egyenlő a baktériumok, vírusok és kártevők semlegesítésével. Legalábbis egykor e két terület nem feltétlenül fedte egymást.

Miben segíthetnek a higiéniai anyagok?

A megfelelő készítmények alkalmazásával egyszerűen, könnyen, ugyanakkor eredményesen hozható létre higiénikus környezet.

Viszont lényeges kihangsúlyozni, hogy a túlzásba vitt fertőtlenítés nem, hogy nem egészséges, hanem kifejezetten káros. Az emberi szervezet együtt él a baktériumok millióival. Csak a bőrflórában megannyi törzs él, melyek nem okoznak semmiféle irritációt vagy problémát. Ám, ha megszüntetjük ezt a flórát, és ha folyamatosan steril közegben élünk, akkor még a legegyszerűbb mikroorganizmusok is komoly problémákat generálhatnak az életünkben.

Az immunrendszer erősítése mindig és mindenkor elsődleges feladat, hiszen nincsen jobb, hatékonyabb védekezési forma a test önvédelmező mechanizmusánál. Már, ha érvényre juthat természetesen.

higiéniai anyagok rendszeres, következetes alkalmazásával a takarítás pofonegyszerűvé és szabályozhatóvá válhat. Ráadásul a praktikus kiegészítőknek (törlőkendőknek) hála a sokat tapogatott felületek is könnyedén higiénikussá varázsolhatóak.

S bár a kézmosás fontosságáról ma már bizonyosan nem kell ódákat zengeni, hiszen mindenki tisztában van vele, azt kevesen tudják, hogy minimum 20 másodpercig ildomos mind kézfertőtlenítő, mind szappan esetén a dörzsölést fenntartani. Ezzel maximalizálható a hatékonyság és az eredményesség.

Array