Hogyan pakolj 3 napos utazásra? 5 tipp a stresszmentes élményhez

bőröndöt csomagol

3 napos utazáskor a pakolás rémálomnak tűnhet, pedig a megfelelő eszközökkel és praktikákkal könnyen kivitelezhető. 5 tippet hoztunk, melyekkel az utazás előtti pillanatok stresszmentessé válnak!

1. Találd meg a tökéletes táskát!

A kulcs a megfelelő táska megtalálása! Elsősorban az egyéni preferenciák és az utazás típusa határozza meg azt, hogy milyen a tökéletes táska. Fontos, hogy ha repülővel utazol, akkor mindig ellenőrizd a légitársaság által engedélyezett kézipoggyász méreteket.

A hátizsákok kényelmesebbek, ha sok gyaloglást tervezel, a kisebb bőröndök pedig a gurulós kerekek miatt rendkívül praktikusak. Sok helyen már a kettő kombinációját is megtalálod: van olyan hátizsák, ami kerekekkel és húzókarral is felszerelt. A hátizsákok esetében jól jön, ha kívül-belül több zseb és rekesz van, illetve van kulacs-, esetleg cipőtartó rész, de sok esetben a pántokon lévő telefontartó is hasznos lehet.

2. Szerezz be kompressziós rendszerezőket!

A kompressziós rendszerezők lesznek a legjobb barátaid a hátizsákos utazás során. Ezek a praktikus eszközök segítenek a ruhák térfogatának csökkentésében: gyakorlatilag kiszorítják a felesleges levegőt a ruhák közül, így sokkal több holmit vihetsz magaddal. Ha a milliméterek is számítanak a pakolásnál, akkor kompressziós táskák mellett még vákuumzsákokat is használhatsz. Számos olyan vákuumzsák kapható, amiből akár kézzel is ki tudod szorítani a levegőt.

3. Használj ki minden helyet!

A poggyászodban rengeteg olyan lehetőség rejlik, amire elsőre nem is gondolnál. A cipők belseje például remek helyet biztosít a kisebb tárgyaknak. Tedd be a cipődbe a zoknikat, az alsóneműket vagy akár a töltőket!

4. Köss kompromisszumokat!

3 napra nem kell magaddal vinned az egész ruhatáradat: 2 db póló, 2 db zokni, 2 db alsónemű, 1 db nadrág és 1 db pulóver bőven elég. Ha úgy érzed szükséged van váltócuccra, akkor dobj be mindenből még egyet, de ne felejtsd el, hogy alapból rajtad is van már egy szett ruha, amit szükség esetén tudsz váltásként használni. Ami fontos, hogy tervezd meg előre, hogy melyik nap miben leszel és mindig az időjárásnak megfelelően pakolj!

5. Legyen nálad egy kicsi táska is!

Egy kisebb, övtáska méretű táska elengedhetetlen az utazás során. Ebbe könnyen beteheted az igazolványokat, a pénztárcát, a telefont, a powerbankot és a napszemüveget, így mindig kéznél lesznek. A légitársaságok többsége ezeket a táskákat simán felengedi még a kézipoggyász mellett.

Kép: canva.com

Array