Igazgyöngyként tündökölnek a tekla gyöngyök

szilva színű tekla gyöngy

Egy ékszer két dologtól lehet tökéletes. Az egyik, ha tökéletesen tükrözi viselője ízlését és személyiségét, hiszen ettől érzi az ember magáénak ezeket a kiegészítőként. A másik pedig, ha hozzájárul az elegáns megjelenéshez és öltözteti akkor is, ha egy egyszerű hétköznapi szettben indulunk el otthonról. A saját készítésű karkötőkön, nyakláncokon, fülbevalókon vagy gyűrűkön tündöklő tekla gyöngyök képesek mindezt elhozni számunkra. Lássuk, mi mindent tartogat számunkra ez a nem mindennapi világ!

Mi is az a tekla gyöngy?

A tekla gyöngyök alapját üveg vagy műanyag képezi, ám a bevonatuk annál különlegesebb. Kagylóhéjból és ásványi anyagokból bevonatot visznek fel, ami egy speciális technológiával készül, méghozzá úgynevezett “hal ezüst” hozzáadásával. Ennek köszönhetően ezzel mázzal klasszikus igazgyöngy imitációjú gyöngyszemeket kapunk.

Számos különböző méret

A fenti eljárás során kapott szabályos, jól képzett furattal rendelkező gyöngyszemek több méretben is megtalálhatók, akár 6, 8 és 10 milliméteres változatban is. A műanyag tekla gyöngyök további nagy előnye még a légies súlyuk, amelynek hála könnyed ékszerek készíthetők belőlük, csodás megjelenés mellett.

Kifinomult árnyalatok

Minden egyes tekla gyöngy visszafogott, lágy színekben tündököl, így mindenki megtalálhatja ebben a elegáns, ugyanakkor izgalmas és változatos világban azt, amely a szívéhez a leginkább közel áll. Ennek köszönhetően pedig az elkészített ékszered időt álló alap darab lesz, mely remek kiegészítő hétköznapokon vagy alkalmakkor egyaránt.

csoki színű műanyag tekla gyöngy

Csodálatos gyöngysorok

Nem sok olyan nő van, akinek a szívét ne dobogtatná meg egy csodálatos gyöngysor, legyen az akár többsoros, vagy klasszikus, nyakra illeszkedő verzió. A tekla gyöngyöknek hála most mi magunk alkothatjuk meg ezeket a csodálatos viseleteket, sőt, akár feldobhatjuk azt ízlés szerint más típusú gyöngyök vagy egyéb kiegészítők segítségével. Így egyrészt biztosan nem jön velünk szembe az utcán a nyakláncunk, ráadásul a dicsérő szavak begyűjtése is garantált.

Mesebeli fülbevalók

Egy egyszerű, ám sokat mondó gyöngy fülbevalónál nincs tökéletesebb, legyen szó egy szimpla hétköznapról vagy akár egy elegáns eseményről. A tekla gyöngyökből készült változatok esetében különösen igaz ez, ugyanis úgy illeszkednek minden egyes szetthez, hogy közben megőrzik a bájukat és eleganciájukat a legkevésbé hivalkodó módon.

párizsi kék műanyag tekla gyöngy

Karkötők extrákkal

Bár álmodhatunk a tekla gyöngyökből klasszikus karkötőt is, ha éppen úgy tartja kedvünk, akár csodálatos, extrákkal kiegészített variációkat is álmodhatunk belőlük. Ebben segítenek a különböző köztesek, a sokat mondó charmok, valamint az egyéb típusú gyöngyök is. Így akár minden napra juthat egy egészen más stílust képviselő, saját készítésű gyöngykarkötő.

Gyűrűk a gyöngy bűvöletében

Egy gyűrű rengeteget elárul a viselőjéről és igen komoly hatása lehet az első találkozás alkalmával is, hiszen ez tipikusan az az ékszer, amely mindig szem előtt van, bármennyire is visszafogott. Éppen ezért nem kérdés, hogy egy tekla gyöngyből megálmodott darabnak is helye van az ékszeres dobozban, amely különleges, elegáns alkalmak során vagy egy szimpla hétköznap során is kikerülhetnek onnan, hogy hozzájáruljanak a tökéletes megjelenéshez. Hiszen bármilyen tökéletesen harmonizálnak is a választott ruhadarabok és a cipők, egy gyöngy gyűrű mindig képes feltenni a pontot arra a bizonyos i-re.

Vagyis ha kifinomult, változatosan elkészíthető, ugyanakkor örök klasszikus ékszerekkel bővítenénk a meglévő ékszer állományt, akkor nem kérdés, hogy remek választást jelent ehhez a tekla gyöngyök használata. Ezzel pedig egy olyan különleges világ kapuja nyílik ki előttünk, amelyben jelen van a különböző kiegészítők megálmodásának és elkészítésének öröme, valamint a viselésük okozta boldogság is egyben.

Array