5 adventi koszorú ötlet házilag

adventi koszorú ötletek házilag

Advent a karácsonyt megelőző várakozási időszak, karácsony előtti negyedik vasárnapon kezdődik, és december 24-én advent utolsó napján ér véget. Az adventi várakozás fontos jelképe az adventi koszorú, melynek gyertyái az adventi időszak négy hetét jelképezik.

Sok üzletben, virágosnál, kézműveseknél árulnak szebbnél szebb adventi koszorúkat, de akár otthon is is készíthetünk. Egyszerűen, minden háztartásban megtalálható alapanyagokból is lehet kreatív, modern adventi koszorúkat készíteni, ehhez adunk most néhány ötletek.

Adventi koszorú ötletek házilag

Adventi koszorú befőttesüvegből

A legtöbb háztartásban vannak megüresedett befőttesüvegek, amikkel sokszor nem tudunk mit kezdeni, csak kerülgetjük őket, míg el nem juttatjuk a szelektív gyűjtőbe. Pedig a befőttesüveget könnyedén újra tudjuk hasznosítani otthon is, hiszen egyszerűen adventi koszorú lehet belőle.

Csak tölts meg sóval vagy cukorral 4 befőttesüveget, helyezz el bennük egy-egy gyertyát, jöhet még egy kis díszítés, és máris kész az egyedi adventi koszorú!

Adventi koszorú teás csészéből

Hasonló módon készülhet adventi koszorú teás csészékből is.

Ne dobd ki a konzerves dobozokat!

Az üres konzerves dobozokról sok minden eszünkbe nem juthat, de valószínű nem egy szép karácsonyi dekoráció. Pedig némi kreativitással szép adventi koszorú lehet belőle. Csak gyertyák, toboz és némi zöldre van szükség.

Csak természetesen

Ha a természetes alapanyagok híve vagy, akkor a gyertyákat némi zölddel fel tudod díszíteni, és hogy még szebb legyen a végeredmény, a gyertyákat natúr fakorongokon helyezd el.

Elő a borospoharakkal!

A borospoharakból nem csak finom borokat lehet iszogatni, hanem akár különleges, egyedi adventi koszorút is lehet belőlük készíteni. Fordítsd fejjel lefelé a borospoharakat, így a talpuk kerül felülre, ami gyakorlatilag egy gyertyatartó. A poharak belsejébe rakhatsz egyéb karácsonyi díszítéseket.

Borosüvegeknek is hasznát veszed

Ha vannak boros poharaid, akkor valószínű üres borosüvegek is lesznek, amikből szintén készíthetsz adventi koszorút. Vékonyabb gyertyákat tudsz az üvegek szájába illeszteni. Az üvegek belsejét pedig zöld növényekkel tudod díszíteni, de akár be is festheted az üvegeket.

Melyik adventi koszorú ötlet tetszik a legjobban?

Még több hasznos cikk adventről:

.

Array