Diamond painting, azaz gyémántfestés – mi ez pontosan, és hogyan dobd fel vele te is az otthonod?

gyémántfestés

A gyémántfestés néhány éve robbant be a köztudatba. A számos hobbi díszítőmódszer mellett ma már ez az egyik legnépszerűbb, főleg felnőttek számára szóló alkotó technika, amivel csodálatos képeket készíthetünk. Sőt, akár a saját fotóinkat is kirakhatjuk gyémántos mozaik formájában. Mi viszont pontosan ez a technika és hogyan működik?

Minden csomagban egy komplett készlet

diamond painting készlet csomagja mindent tartalmaz, amire a kirakás során szükség lehet. A legfontosabb maga a ragadós vászon alapkép, amelyet egy speciális ragasztóanyaggal fedtek be – ezáltal tudjuk a gyémánt mozaikokat tartósan a képre rögzíteni. A képet mozaikrészekre osztották, amin különféle szimbólumok jelzik a gyémántok helyét, ezt pedig nekünk csak követnünk kell. A készlet másik fontos eleme a gyémántfelszedő eszköz, amivel a kövecskéket fogjuk meg és helyezzük rá a képre. A kövek különféle színűek, a képen található szimbólumok pedig jelzik, melyik színt hová rakjuk. Minden szimbólum egy-egy gyémánt mozaik árnyalatot jelöl. Szintén a szett részei a színenként válogatott gyémántcsomagok, amelyeket felviszünk az alapképre.

 

Egyedi és stílusos lakáskiegészítő minden otthonba

A gyémántmozaik a nevével ellentétben nem minden esetben jelöl csillogó strasszos képet, amely egy pasztellszínekben berendezett vagy rusztikus stílusú otthonban nem mutatna jól. A kristályok különféle fényességűek, sőt matt színűek is kaphatóak attól függően, hogy mi a kép témája. Viszont minden esetben kifejezetten stílusos és a szemnek kellemes képeket készíthetünk. Ezért akármilyen is legyen a lakásunk enteriőrje, garantáltan fogunk találni hozzá megfelelő mintájú és színű gyémántfestményt. Amennyiben pedig saját fotósat szeretnénk rendelni, szintén nem kell aggódnunk. A saját fényképes gyémántfestő készletek a fotó színeit és fénylését adják vissza.

Kiknek ajánljuk?

A gyémántfestés mozzanata egy szórakoztató kreatív tevékenység, amelynek végén valóban trendi képeket kapunk, ezért kicsiknek és nagyoknak is egyaránt élvezetes hobbi lehet. A kisebbeknek viszont általában azért nehezebb, mert nagy türelmet igénylő munkáról van szó. A kis gyémántokat ugyanis darabonként kell felvenni az alapvászonra. Ugyanakkor felnőttek részére remek relaxációs gyakorlat is lehet egyben. A kis gyémántok mozaikszerűen kirakott összessége egy csodálatosan izgalmas képet varázsol elénk, amikor elkészül. A különféle alkotásokat pedig kirakhatjuk bárhová, hiszen immár valódi festményként funkcionálnak.

gyémántfestett kép
Fotó forrása: Tefestetted.hu

Egyedi gyémántmozaik alkotások saját fotóinkból

Ez a technika nem csak arra kiváló, hogy különféle képeket rakjunk ki belőle. A gyémántfestés saját kép esetén különleges és egyedi – akár ajándéknak is. A saját képes gyémántszett megrendelésének folyamata pedig végtelenül egyszerű. Az általunk kiválasztott és elküldött fotóról elkészítik annak a speciális gyémántmozaikosított alapját. Kinyomtatják az alapot vászonra a megfelelő méretben, olyan számozással, mint a standard képek esetében is. Felkerül rá a ragasztóréteg, majd gondos kezek kiválogatják a megfelelő színű és mennyiségű gyémántokat. Ezeket külön csomagolva, a hozzávaló szimbólumokkal ellátva küldik el a megrendelő számára. A saját fotónkból készült gyémántmozaik kép hihetetlenül látványos, amit kérhetünk akár keretezéssel is. Utóbbi esetben, amikor a mű elkészül, azonnal fel is akaszthatjuk a falra, hogy így lakásunk stílusos díszítőelemeként funkcionáljon.

Array