Hogyan válasszuk ki a legideálisabb kanapét?

kanapé nő

Sokan azt gondolják, hogy egy drága kanapé, fotel vagy egy ülőgarnitúra vásárlása pénzkidobás, még akkor is, ha egyébként megengedhetik maguknak. Nem véletlen azonban, hogy a nagy gyártók egyes termékei jóval drágábbak, mint a társaik. Már az írásunk elején is kijelenthetjük a prémium minőségű bútoroknak, ha tetszik, ha nem komolyabb árfekvése van.

A bútor alapanyagai alapvetően meghatározzák az árat, hiszen fa fajtánként változik az ár és a megmunkálás költsége is, hiszen nem mindegy, hogy puha vagy egy kemény fa fajtával kell dolgoznia a gyártónak vagy egy bútorlapot kell méretre szabnia. A felhasznált kötési módszerek, illesztések bonyolultsága és minősége is ármeghatározó, hiszen a legtöbb illesztésnek tartósnak és rejtettnek kell lennie. A prémium minőségű bútorok esetén a legtöbb illesztésre jóval nagyobb figyelmet szentelnek a gyártók, melyek nagy terhelés mellett sem lesznek lötyögősek, vagyis nem lazulnak meg.
A kárpitozott bútorok esetében a kárpit anyaga, minősége, és szivacs minősége is komoly árkülönbséget jelenthet. Az olcsóbb gyengébb minőségű kanapék esetén pár év rendszeres használat után jól kivehető, a kedvenc ülő vagy fekvőhelyünk, hiszen a szivacs ezeken a területeken már mélyebben található, kevésbé képes visszanyerni eredeti formáját, illetve a gyengébb minőségű kárpit is fakóbb, kopottabb lesz. Egy jó minőségű szivacs sokkal tovább megőrzi a rugalmasságát, és sokkal nehezebb kiülni azt, illetve a jól megválasztott kárpit kopása is kevésbé észrevehető.

kanapé férfi gyerek


Általában hosszú időre (10+ évre) vásároljuk a kanapét vagy ülőgarnitúrát. Így nagyon nem mindegy, hogy meddig bírja a gyűrődést. Az olcsóbb árfekvés jellemzően együtt jár a vékonyabb vagy kevésbé strapabíró anyagokkal. Így az olcsóbb bútorok viszonylag hamar elhasználódnak, aminek következtében újra és újra kell ülőgarnitúrát vásárolni. Természetesen ez a megoldás hosszú távon    nem kifizetődő, hiszen sokkal több pénzt elkölthetünk az évek alatt a cserére, mintha elsőre hosszabb távra választanánk. Persze ez nem jelenti azt, hogy az olcsó árfekvésű bútorok minősége kifogásolható lenne, csak egyszerűen rövidebb használatra vannak tervezve. Egy prémium bútor hosszútávon nem csak gazdaságosabb, de biztosan minden családtagot tökéletesen ki fog szolgálni.

A prémium minőségű ülőgarnitúrák esetében csak egy dolgot kell az áron kívül figyelembe vennünk. Tartsuk be mindig a gyártói utasításokat az összeszerelésnél és tisztításnál, vagy bízzuk ezeket szakemberre. Csak olyan vendéget kínáljunk hellyel, akit marasztalni szeretnénk, hiszen egy kényelmes jó minőségű ülőgarnitúrán elhelyezkedve könnyen otthon érezheti magát a vendégünk.

Array