Egy kis testmozgás – trambulin a kertben

trambulin gyerekek

Minden szülő szeretné, ha a gyereke boldog és egészséges lenne, amihez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás. A videójátékok és mobiltelefonok világát éljük, ami a gyerekeket is beszippantja, és nincs könnyű dolga a szülőknek, ha el szeretnék érni, hogy gyerekeik a szabadban, mozgással töltsék a szabadidejüket és ne a telefont nyomkodják. A kertben felállított trambulin szuper lehetőség a szabadidő hatékony eltöltéséhez.

A trambulin 7 pozitív hatása a gyerekek egészségére

1 A gyerekek imádják

A trambulinon ugrálás egy szórakoztató tevékenység, amit minden gyerek élvez, kalandként élik meg. A népszerű “Be a fun mum” (Légy vicces anya) blog szerzője, Kelly Burstow például azt nyilatkozta, ha csak egy játékszert vásárolhatna a gyerekeinek, az a trambulin lenne. Ha a gyerekek imádnak valamit, akkor használni is fogják, nem kell attól tartani, hogy kiadjuk rá a pénzt, és utána a sarokban fog porosodni. A trambulin népszerűségének titka az egyszerűségében rejlik. Csak fel-le kell ugrálni rajta, amit bárki meg tud csinálni.

2. Arra ösztönzi a gyerekeket, hogy a szabadban legyenek

kerti trambulin előnye, hogy nem kell elmenni egy parkba, játszótérre vagy más fizetős programra a szórakozásért. Elég csak kimenni a kertbe, ha csak egy fél óra szabadideje van a gyereknek mondjuk délután, azt is el tudja tölteni trambulinozással. És mindezt a szabadban teszi, nem a négy fal között. Egyes kutatások szerint a legtöbb gyerek kevesebb időt tölt a szabadban, mint a foglyok a börtönben, azaz kevesebb, mint napi 1 órát. A trambulin jó ösztönzés a gyerekek számára, hogy a friss levegőn, a napon legyenek, ami a szervezet számára D Vitamin előállítása miatt is fontos.

3. Javítja a rugalmasságot

A trambulinon való ugrálás növeli az izomerőt és fejleszti az izmok rugalmasságát.

4. Fejleszi az fizikai erőnlétet

A trambulinozás egy szórakoztató sport, úgy sportolnak a gyerekek, hogy észre sem veszik. Egyes tanulmányok szerint 10 perc ugrálás a trambulinon majdnem egyenlő 30 perc futással! A trambulin nem csak a gyerekek, de a felnőttek számára is jó eszköz, hogy fittek és egészségesek maradjanak!

5. Javítja a mozgáskoordinációt

Ugrálás közben a gyerekeknek meg kell tartaniuk az egyensúlyukat, ez javítja a mozgáskoordinációjukat.

6. Jobban alszik tőle a gyerek

A friss levegő, napsütés és fizikai aktivitás csökkenti a szorongást és a streszt, ami javítja az alvás minőségét.

7. Hozzájárul a jobb iskolai teljesítményhez

A trambulinozás fejleszti a koncentrációt, a memóriát, így könnyeben végig tudják ülni a tanórákat, figyelni és megtanulni a tananyagot.

Milyen trambulint vásároljunk?

Vásárlás előtt mérjük fel, hogy mekkora hely áll rendelkezésre, és ez alapján kezdjünk el keresni a megfelelő terméket. Fontos szempont még a trambulin teherbírása és ami talán a legfontosabb, a termék biztonságossága! Nagy teherbírású, erős, védőhálóval és TÜV tanúsítvánnyal rendelkező trambulint ajánlott vásárolni, amilyeneket a www.hawaj.hu webáruház kínálatában találhatunk.

Array