Hogyan válasszuk ki a megfelelő cipőtartót?

cipőtartó 1

Az előszobában kaotikusan felhalmozott cipők nem néznek ki jól, és túl sok helyet foglalnak. Szerencsére egyszerűen beszerezhetsz egy cipőtartót a cipők tárolására, és rendet teremthetsz az előszobában.

A cipőtartó szinte minden előszoba része. És ha nem, akkor mindenképpen azzá kell válnia. Ideális esetben kettő is legyen belőle, egy kisebb, amelyik a mindennap használt cipők tárolására szolgál és egy nagyobb a szezonális cipőkre.

Alapvető paraméterek

Mielőtt megvennéd az első cipőtartót, amin megakadt a szemed, nézd át velünk az alapkritériumokat. A választásnál fontos figyelembe venni a mélységet, hogy a cipők semmiképpen se kukucskáljanak ki. A cipőtartó megfelelő mélysége körülbelül 35-40 cm.

De míg egy nagy folyosón nem kell korlátoznod magad, addig egy kisebb helyiségben minden centiméter számít. Ebben az esetben tökéletesek a billenő ajtós cipőtartók, amelyek mélysége körülbelül 17 cm.

billenős cipőtartó

A cipőtartó teljes méretét igazítsd a cipők mennyiségéhez. Ha néhány rekesz üresen marad, az csak jó.

TIPP: Mielőtt cipőszekrényt vennél, nézd át az összes cipődet, és válogasd ki azokat, amelyek már nem hordhatók, vagy amelyeket már évek óta nem hordtál és valószínűleg már nem is fogsz.

Miről lehet felismerni egy jó cipőtartót?

A szellőzés elengedhetetlen. Az ideális cipőtartó tehát nem teljesen zárt, így még a nedves cipőkkel is remekül megbirkózik. Ha a klasszikus cipőtartó nem az amit keresel, akkor nézd meg a speciális fiókokkal vagy rekeszekkel ellátott tartókat.

cipőtartó 3

Milyen típusú cipőtartót válasszunk?

A cipők tárolása többféleképpen történhet. A választásnál vedd figyelembe a helyet és a tárolni kívánt cipők számát. A legnépszerűbbek a klasszikus polcos cipőállványok, amelyek jól szellőznek, és az edzőcipőtől a csizmáig mindent tárolhatsz bennük. Kisebb helyiségbe alkalmasabb a fent említett dönthető rekeszes cipőtartó, mivel kevesebb helyet foglal el. Ha atipikus megoldást szeretnél, próbáld ki a függő cipőtartót. Az ilyen típusú cipőtartó előnye és hátránya, hogy az összes cipőd mindig szem előtt van.

Az anyagokra összpontosítva

A cipőtartó meglehetősen igénybe vett bútordarab, mivel gyakran érintkezik nedves vagy piszkos cipőkkel. Ezért praktikus, hogy könnyen mosható és nedvességálló legyen. Milyen anyagok képesek erre?

  • Tömörfa: A fa cipőtartók különösen népszerűek esztétikai hozzáadott értékük miatt. A jól kezelt fa könnyedén elviseli a nedves cipő okozta igénybevételt. Fontos azonban, hogy a fát rendszeresen kezeljük erre a célra kifejlesztett viaszokkal és olajokkal.
  • Bambusz: ideális anyag az ökotermékek kedvelői számára, mivel kisebb a szénlábnyoma, mint a fának. A bambusz természeténél fogva eléggé ellenálló a nedvességgel szemben.
  • Fém: A fém cipőtartók alkalmasak a mindennap viselt cipők tárolására. Mivel nyitottak, ezért nem túl alkalmasak nagy mennyiségű cipő tárolására. Előnyük az alacsonyabb ár és a nedvességállóság.
  • Laminát: Viszonylag olcsó, könnyen karbantartható anyag, de nem alkalmas nedves cipők tárolására. Mindenképpen kerüld a legolcsóbb darabokat, amelyeknek ragasztott szélei nedvesség hatására elkezdenek leválni.

cipőtartó 4

TIPP: Az olyan porózus anyagokat, mint a fa vagy a bambusz, ideális esetben cipőtálcával kell védeni, mert még ha az anyag jól kezelt is, a nedvesség a járdáról származó sóval kombinálva csúnya nyomokat hagyhat a felületén.

Array