A leggyorsabb módszer rajztanuláshoz

leggyorsabb módszer rajztanuláshoz

Rajzot tanulni mindenkinek kötelező pár évig, amíg iskolába jár. De sajnos nincs rá garancia, hogy az ember meg is tanul rajzolni ez idő alatt. Sőt, néhányan meg is utálják ez idő alatt a rajzolást. Ha te is egy vagy ezek közül, akkor jó hírem van. Te is meg tudsz tanulni rajzolni!

Kezdj egyszerű rajzokkal!

A rajzolás az egyik olyan tevékenység, amit sokan feladnak mondván: nem tudok rajzolni. Ha te is így vagy vele, akkor az első jó tanács, hogy kezdj egyszerű rajzokkal. Ez azért nagyon fontos, hogy legyen egy kis sikerélményed és ne menjen el a kedved mindjárt az elején. Egy egyszerű nyuszi rajz, esetleg cica vagy béka rajz jó lehet kezdésnek. Ha megjött a kedved a rajzoláshoz, akkor ne állj le! Nézzük, melyik módszerrel tudsz megtanulni akár pár nap alatt élethű képeket rajzolni.

élethű macska rajzolás

Legszuperebb módszer rajztanuláshoz: jobb agyféltekés rajzolás

Ez a módszer pedig nem más, mint a jobb agyféltekés rajzolás. Manapság elég népszerű és szeretett módszer, mellyel valóban könnyedén meg tudsz tanulni rajzolni. A módszer lényege tulajdonképpen azon alapul, hogy rajzoláskor előtérbe hozza a jobb agyfélteke működését, ami a kreatív, érzelmi és művészi gondolkodásért felel. És segít egy kicsit háttérbe szorítani a bal agyféltekét, ami pedig a racionalitásért, a praktikus, logikus gondolkodásért felel.

Egy jobb agyféltekés rajz elkészítéséhez különböző technikákat használnak fel, mely technika tanulható. Igen, még neked is, még akkor is, ha eddig a pálcikaembernél nagyobb fába nem vágtad a fejszédet.

Külön pozitívum, hogy a jobb agyféltekés rajzolás technikájának elsajátításával nemcsak rajzolni tanulsz meg. Számos olyan plusz dolgot elsajátíthatsz közben (úgy, hogy nem is veszed észre), ami megkönnyíti az életed más területeit is. Segít például a koncentráció javításában, az ellazulásban, kikapcsolódásban, de még az önbizalmad és a kreativitásod is fejlődni fog.

Hol sajátíthatod el a módszert?

Az interneten akadnak már fizetős vagy akár ingyenes online jobb agyféltekés rajztanfolyamok is. De persze a legjobb és leggyorsabb módszer, ha személyesen el tudsz menni egy jobb agyféltekés rajztanfolyamra. Itt ugyanis segítséget kapsz a tanároktól, olyan helyen és közegben vagy, ahol teljesen ki tudsz kapcsolódni, és koncentrálni tudsz arra, amit éppen rajzolsz.

Array