Ovis paplan szett a nyugodt óvodai alvásért

óvodás paplan

Ovis paplan szettnek nevezzük azokat a paplan és párna együttest, amivel az óvodáskorú gyerkőcök nyugodtan tudnak aludni, nem csak az óvodában, de otthon, az autóban és a rokonoknál is.

Ahhoz, hogy a gyermek kényelmesen és nyugodtan tudjon aludni, az ovis paplannak néhány fontos tulajdonságra van szüksége!

Az ovis paplan szükséges tulajdonságai

A legelső és legfontosabb tulajdonság, hogy a szín és formavilága, vagyis a mintája, a gyermek számára vonzó legyen. Ezek általában színes, mesés, és inkább világosabb színű mintákat, paplan szetteket jelent.

Fontos, hogy az ovis paplan szett formatartó és könnyen kezelhető legyen. Mert az ovis ágyneműt gyakran kell mosni, és nem szabad, hogy deformálódjon, csomósodjon.

Lényeges tulajdonság, hogy a paplan súlya könnyű legyen, a gyermek ne ébredjen fel arra, hogy fordulni szeretne, de nem tud.

Fontos még, hogy jól szellőző és megfelelő hőtartással rendelkező ovis paplan legyen, mert a kicsik még nagyon érzékenyek a hőmérsékletváltozásra, a hűvös éjszakában könnyű megfázni nyáron is.

Ideális ovis paplan szett

Az összes elvárt tulajdonságnak megfelelnek a kimondottan ovis paplanok, melyek 95% könnyű, formatartó poliészter szálakból készültek, színes, mesefigurás paplanok és párnák. Nem igényelnek huzatot. Könnyű mosni őket, akár magas hőfokon is.

Összegezve tehát, az ideális ovis paplan tulajdonságai:

  • Jó minőségű, formatartó – nem gyűrődik, csavarodik össze.
  • Puha, könnyű
  • Jól szellőző és megfelelően hőtartó
  • Könnyen mosható, magas hőfokon is (fontos: nem szabad vasalni őket!)
  • világos vagy színes, barátságos színes mintájú, esetleg ismert mesefigurákkal díszített

Ovis paplan árak

Az ovis paplan gyermekek számára fontos tulajdonságairól, a színéről és használatáról már beszéltünk. Most a térjünk rá felnőttek számára lényege szempontokra.

Az ovis paplan szettből egy darab nem elég. Ha az éjszaka közepén baleset történik, kell egy másik, amivel takarózni lehet. A nagyszülőknél is kell, hogy legyen, legalább egy, és az autóban, bármilyen helyzet esetére.

Ezért az ovis paplan árak is szerepet játszanak a paplanok kiválasztásában.

Ovis paplan szett allergiás gyermek számára

A legtöbb ovis paplan bírja akár 95 fokon való mosást is, ami nagyon fontos az allergiás gyermek esetében, a fertőtlenítés miatt. Ezért allergiások és asztmában szenvedők számára is jó választás az ovis paplan szett, de vannak kimondottan allergiások számára készült ovis paplan márkák is.

Array