Praktikus kellékek zsinórfonal felhasználásával

zsinorfonal

A zsinórfonal technika mutatós és kreatív módja különféle használati tárgyak vagy dekorációk készítésének. Használhatjuk horgoláshoz, makraméhoz, de akár ragaszthatjuk is. Mivel saját ízlésünkre és igényeinkre formálhatjuk ezeket a kellékeket, praktikus eredmények jönnek létre.

Mostanság ismerkedsz ezzel az anyaggal? Meríts ötletet cikkünkből, mely néhány ebből készült praktikus tárgyat mutat be.

Zsinórfonal táskák

Különféle méretű, stílusú és színű táskákra van szükségünk, hogy minden alkalomhoz és öltözékhez legyen megfelelő. Nem szeretnél ennyi táskára beruházni? Zsinórfonalból számos nagyszerű darab készíthető. Szögletes- és kör alakú válltáskákhoz, de más formákhoz is találsz leírást az interneten.

Praktikus tárolók zsinórfonalból

A háztartásban komoly kihívást jelent a rendszerezés és tárolás. Szeretnénk ízlésesen és környezetbarát módon elhelyezni a kisebb-nagyobb használati tárgyakat. Jó hír, hogy ebből az anyagból akár az alábbi tárolók is készíthetők:

  • szennyeskosár
  • pipere tartók
  • játékdoboz gyerekeknek
  • tolltartó
  • édességes kosárka

A kivitelnek csak a lakás stílusa és a képzelet szab határt. Nagyszerűen mutat például a gyerekszobában egy állatkát mintázó szennyeskosár, a fürdőben pedig a visszafogott, világos piperetartó. Szerencsére egy zsinórfonal webshop hatalmas választékot nyújt színek terén.

Praktikus és szép dekoráció

A dekoráció is lehet praktikus és szép egyben. Praktikus, mert pontosan az igényeinknek megfelelő, se több, se kevesebb annál, hiszen mi magunk készítjük. Ráadásul egyes daraboknál még régi használati tárgyakat is felújíthatunk.

Szőnyegek

Te is arra vágysz, hogy a lakás különféle pontjain egymáshoz illő szőnyegeket legyenek, más-más alakban és méretben? Tökéletes megoldás, ha magad készíted el őket zsinórfonalból.

Alátétek

Poharak, forró edények és akár tálak alá is szükség lehet alátétre. Ha igényességre és összhangra törekszel, készítsd el ezeket magad! Így lehet külön kollekciód minden ünnepre vagy évszakra.

Régi tárgyak felújítása

A zsinórfonalat régebbi használati tárgyakon is alkalmazhatjuk, ha új formát szeretnénk nekik adni. Egy több évtizedes puffot körbe horgolhatunk, esetleg régi lámpabúráinkat vagy befőttes üvegeinket is bevonhatjuk, izgalmas kellékeket készítve. Tálakra, vázákra ragasztva is egyedi hatás jön létre.

Összefoglalva: A zsinórfonal sok lehetőséget ad az alkotásra. Ez a kreatív eszköz használható horgoláshoz, makraméhoz, de akár ragasztási műveletekhez is. Segítségével praktikus kellékek és dekorációs tárgyak is készíthetők, régi eszközeink pedig felfrissíthetők.

Array