Palacsinta szóda nélkül

palacsinta szóda nélkül

Lehetséges palacsintát készíteni szóda nélkül? Van, aki erre biztos rávágná, hogy nem, mert szóda nélkül nem is lenne igazi palacsinta, hiszen a palacsinta a szódától lesz légies és igazán finom. Vannak, akik még azt is szentségtörésnek gondolják, ha valaki szénsavas ásványvizet használ szóda helyett, hiszen a nagymama is mindig szódával készítette a palacsintát.

Az igazság az, hogy szóda nélkül is lehet finom palacsintát készíteni, például Magyarországon kívül szinte az összes nemzet szóda nélkül készíti a palacsintáját. És egyáltalán nem is bonyolult, mindjárt Te is meglátod!

Palacsinta szóda nélkül – csapvízzel

A szódát helyettesítheted sima csapvízzel, hidd el úgy is nagyon finom lesz a palacsinta!

Hozzávalók 10-12 db-hoz:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 3 dl tej
  • 2 dl víz

Palacsinta szóda nélkül tejjel

Másik módszer, ha a szódát tejjel helyettesíted. Itt jegyzem meg, hogy a legtöbb országban csak tejjel készítik a palacsintát. Ha csak tejet használsz, akkor kiadósabb lesz a tészta, de nagyon finom lesz!

Hozzávalók 10-12 db palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 5 dl tej

A palacsinta tésztát a hagyományos módon kell elkészíteni.

Először tedd egy tálba a lisztet, só, tojásokat, és kb. 2 dl folyadékot és keverd csomómentesre, majd a maradék folyadékkal fokozatosan hígítsd fel.

Pihentesd a palacsinta tésztát legalább fél órát.

Utána keverd át, ha nagyon besűrűsödne, akkor hígítsd még egy kis vízzel vagy tejjel.

Vannak, akik nem csak a sütéshez használnak olajat, hanem a palacsinta tésztájába is kevernek egy keveset.

Ezek a palacsinták is ásványvíz nélkül készülnek:


Array
Összegzés
recipe image
Recept neve
Palacsinta szóda nélkül
Szerző
Közzétéve
Teljes elkészítési idő
Átlagos értékelés
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)