Palacsinta szóda nélkül

palacsinta szóda nélkül

Lehetséges palacsintát készíteni szóda nélkül? Van, aki erre biztos rávágná, hogy nem, mert szóda nélkül nem is lenne igazi palacsinta, hiszen a palacsinta a szódától lesz légies és igazán finom. Vannak, akik még azt is szentségtörésnek gondolják, ha valaki szénsavas ásványvizet használ szóda helyett.

Az igazság az, hogy szóda nélkül is lehet finom palacsintát készíteni, például Magyarországon kívül szinte az összes nemzet szóda nélkül készíti a palacsintáját. És egyáltalán nem is bonyolult, mindjárt Te is meglátod!

Palacsinta szóda nélkül – csapvízzel

A szódát helyettesítheted sima csapvízzel, hidd el úgy is nagyon finom lesz a palacsinta!

Hozzávalók 10-12 db-hoz:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 3 dl tej
  • 2 dl víz

Palacsinta szóda nélkül tejjel

Másik módszer, ha a szódát tejjel helyettesíted. Itt jegyzem meg, hogy a legtöbb országban csak tejjel készítik a palacsintát. Ha csak tejet használsz, akkor kiadósabb lesz a tészta, de nagyon finom lesz!

Hozzávalók 10-12 db palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 5 dl tej

A palacsinta tésztát a hagyományos módon kell elkészíteni.

Először tedd egy tálba a lisztet, só, tojásokat, és kb. 2 dl folyadékot és keverd csomómentesre, majd a maradék folyadékkal fokozatosan hígítsd fel.

Pihentesd a palacsinta tésztát legalább fél órát.

Utána keverd át, ha nagyon besűrűsödne, akkor hígítsd még egy kis vízzel vagy tejjel.

Vannak, akik nem csak a sütéshez használnak olajat, hanem a palacsinta tésztájába is kevernek egy keveset.

Ezek a palacsinták is ásványvíz nélkül készülnek:

Összegzés
recipe image
Recept neve
Palacsinta szóda nélkül
Szerző
Közzétéve
Teljes elkészítési idő
Átlagos értékelés
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)