6 praktikus ajándék ötlet annak, akinek lehetetlen ajándékot venni

ajándék

Mindenkinek van olyan ismerőse, rokona vagy barátja, akinek látszólag mindene megvan, és szinte lehetetlen bármivel meglepni. Ezekben a helyzetekben az ajándékvásárlás is nagy kihívást jelent, és komoly fejtörést okozhat, ha nem tudjuk hol kezdjünk a keresést. Most összegyűjtöttünk 6 olyan praktikus és hasznos ajándék ötletet, ami ideális karácsonyi, szülinapi, évfordulós vagy anyák napi meglepetés lehet azoknak, akiknek látszólag lehetetlen ajándékot választani.

1. Élmény ajándékba

Amikor a kézzel fogható, materiális ajándékok nem jöhetnek szóba, tökéletes meglepetés lehet, ha valamilyen élmény mellett döntünk. Ez lehet egy közösen eltölthető program, vagy akár az ajándékozott számára különleges személlyel, akár családjával szervezett kikapcsolódás. A lehetőségnek csak a fantáziánk szabhat határt, érdemes azonban az ajándékozott időbeosztását és érdeklődési körét is figyelembe venni. Választhatunk koncert vagy fesztivál jegyet, romantikus borkóstolót, izgalmas siklóernyőzést, vagy szervezhetünk barátokkal közös szabadulószobát is. Ezek mind-mind szórakoztató közös programok, amelyek később visszaemlékezve kellemes emlékek lesznek.

2. Énidő

Talán a világ legjobb dolga lenne, ha időt tudnánk ajándékozni a szeretteinknek. Ugyan erre nincs lehetőségünk, de adhatunk valami olyat, amivel alkalmat tertemtünk a visszavonulásra és lelassításra. Hölgyeknek válasszunk különleges otthoni wellnes csomagot, amit egy egyedül töltött estén tudnak felhasználni: fürdőbomba, arcmaszk, illatos testvaj, akár egy jó könyv – ezt a csomagot pedig akár mi magunk is összeállíthatjuk. A művészet iránt érdeklődőknek vehetünk otthoni kisfestőt vagy festő csomagot is. Azoknak, akik máshogy szeretnek kikapcsolódni, választhatunk jógabérletet, masszázs utalványt, vagy akár horgászbérletet is.

3. Közösen hordható

A hozzánk igazán közel álló személyeket megajándékozhatjuk valami olyannal, ami nap, mint nap ránk fogja őket emlékeztetni. Gondoljunk például egy, a szerelmünknek adott, közösen hordható páros karkötőre, amit minden nap együtt viselhetünk. Ugyan ilyen kedves gesztus a barátnőinknek választott barátság karkötő, amelyet párban, de akár nagyobb baráti társasággal is együtt viselhetünk. Ezek az ékszerek igazán különleges ajándéknak bizonyulnak, hiszen segítenek megőrizni és felidézni a közös emlékeket.

4. Egészségmegőrzés

Akárcsak időt, egészséget sem tudunk ajándékozni. Adhatunk viszont olyan ajándékot, amivel hozzájárulunk a harmónia, kiegyensúlyozott életmód, ezáltal az egészség megőrzéséhez. Ideális meglepetés lehet épp ezért egy gyógyfürdőbe szóló (hosszú lejárati idejű) belépőjegy, egy vitamincsomag, vagy egy edzőterem bérlet – persze csak akkor, ha biztosan tudjuk, hogy az illető nem fogja rossz néven venni. Derítsük ki, minek örülne legjobban az illető, nyomozzuk ki, hogyan figyel az egészségére, és vegyünk olyan ajándékot, amivel hozzájárulhatunk ehhez.

5. Kézzel készített

A kézzel készített ajándékok ismét reneszánszukat élik, és nem csak az ajándékozottnak okoznak örömöt, hiszen az ajándékozó számára is kellemes pillanatokat jelent az ajándék elkészítése. Gondoljunk valami olyanra, amit szívesen elkészítünk, és amihez megvan a kellő kézügyességünk is. Készítsünk valamilyen használati tárgyat, amire mindenkinek szüksége van. Ez lehet például kézműves szappan, illatgyertya, patchwork takaró, de akár kézzel írott receptgyűjtemény is. Ötletek után keresgélve biztosan találsz valami olyat, amit előszeretettel készítesz el, és ami a kiszemeltnek is örömöt okoz majd.

6. Személyre szabott kupon

Itt most nem a boltokban felhasználható kuponokra gondolunk, hanem azokra, amelyek gesztusokra, kézzel nem megfogható dolgokra váltható be. Gyűjtsünk pár ötletet az internetről, és állítsunk össze saját kezűleg egy kuponfüzetet. A párunknak adhatunk például masszázs, ágybareggeli, vagy vacsora randi kupont is. Míg az elfoglalt szülők kuponfüzetébe tehetünk “Én vigyázok a gyerekekre” vagy “Én főzöm a vasárnapi ebédet” cetliket is, amivel besegíthetünk a hétköznapi teendőikben – ezt pedig sokan értékeli fogják.

Array