Mit használjak vanília kivonat helyett?

vanília kivonat mivel helyettesíthető

Nincs otthon vanília kivonat, de fel kéne használni egy receptben. Mit lehet ilyenkor tenni? Semmi pánik, mert a vanília kivonat helyettesíthető, íme 5 hozzávaló, amit vanília kivonat helyett felhasználhatsz.

 

Vanília kivonat mivel helyettesíthető?

 

1.Vanília kivonat helyett – Vanília aroma

A vanília kivonat helyettesítésére az egyik legegyszerűbb hozzávaló a vanília aroma. A vanília aroma szintén folyadék, vanília ízű, annyiban különbözik a vanília kivonattól, hogy nem tartalmaz valódi vaníliát, csak aromát, könnyen beszerezhető, a legtöbb szupermarketben lehet kapni.

 

2. Vanília kivonat helyett -Vaníliás cukor

A vaníliás cukor a legtöbb háztartásban megtalálható, és lehet vele helyettesíteni a vanília kivonatot. Ha a recept 1 teáskanál vanília kivonatot ír, akkor 3 teáskanál vaníliás cukrot használj. Arra figyelj, hogy a vaníliás cukor mennyiségét vond le a recepthez felhasználandó cukor mennyiségéből. Amire érdemes még figyelni, hogy lehetőleg olyan vaníliás cukrot használj, ami valódi vaníliával készül. A vaníliás cukor használatának az a hátránya, hogy csak olyan ételekhez lehet felhasználni, amikben van cukor, sós ételekhez nem, és annak sem megoldás, aki nem ehet vagy nem akar cukrot enni.

 

3. Vanília kivonat helyett – Vanília rúd

A vanília rúd használata a legautentikusabb módja a vanília kivonat helyettesítésére. Fél vanília rúd kikapart magjai 1 teáskanál vanília kivonatnak felelnek meg.

vanília kivonat helyett

 

4. Vanília kivonat helyett – Vanília őrlemény

A vanília őrlemény a vanília rúd őrölt változata, tehát valódi vaníliáról van szó. Ha a recept 1 teáskanál vanília kivonatot ír, fél teáskanál vanília őrleményt használj.

 

5. Hagyd ki a vanília kivonatot

Ha olyan ételt készítesz, aminek nem a vanília adja meg a fő karakterét, nyugodtan el is hagyhatod. Például a csokis diós banánkenyérbe is kell vanília kivonat, de itt úgyis a banán íze dominál nyugodtan elkészítheted vanília kivonat nélkül is.

Ha viszont olyan ételt készítesz, aminek a vanília a lényege, például madártejet vagy vanília öntetet, akkor mindenképpen valódi vaníliát használj!


Array