Tippek, hogy a fürdőszoba felújítás ne egy rémálom legyen

tippek a fürdőszoba felújításhoz

Aki vágtak már felújításba, tapasztalhatták, hogy a felújítás sokszor dupla annyi időbe telik, és másfélszer annyi pénzbe kerül, mint eredetileg tervezték. Ez rengeteg kellemetlenséget tud okozni, amit érhető módon mindenki szeretne elkerülni, ezért összeszedtük a legfontosabb tippeket, hogy Veled ilyen ne fordulhasson elő!

Fürdőszoba felújítás lépései

1.Tervezés

Mint mindennek az életben, a fürdőszoba felújításnak is az egyik legfontosabb lépése a tervezés. Ha jó a tervezés, minden megfelelően elő van készítve, utána már minden sokkal gördülékenyebben megy, tehát nem szabad spórolni a tervezésre szánt idővel és energiával. A tervezésnél nagyon fontos a sorrend, sok időt meg lehet spórolni, ha a megfelelő sorrendben választod ki a fürdőszobához szükséges dolgokat, meglátod, hatalmas jelentősége van annak, hogy a csempét vagy a csaptelepet választod ki előbb!

1.1 Fürdőszoba tervezés – Kád vagy zuhany?

Először azt kell eldöntened, hogy kádat vagy zuhanykabint szeretnél a fürdőszobába, esetleg mindkettőt? Vagy zuhanyfalat? Ez nem mindig könnyű döntés, de első lépésként ebben a kérdésben kell dűlőre jutni.

1.2. Fürdőszoba tervezés – Csaptelepek

Milyen csaptelepeket kap a kád? Vagy milyen ultra-hiper hidromasszázs-zuhanypanelt kap a
zuhanykabin?
Hidd el, a szép és klassz dolgokkal kell kezdeni, különben el fogsz veszni az apró idegesítő részletek között. Míg, ha megvannak az elnagyolt tervek, hol lesz a kád és milyen anyagból, milyen csapot akartok hozzá, akkor már adja magát, hogy hol fognak ezek elhelyezkedni, és máris könnyebb lesz kitalálni hogyan és merre kell kivésni az új csöveknek a falat.

1.3. Fürdőszoba tervezés – Mosdó és wc

A következő lépés a mosdó és wc kiválasztása.

fürdőszoba mosdó

1.4 Fürdőszoba tervezés – Csempe és padlólap kiválasztása

Ha kiválasztottad a szanitereket, akkor már látszani fog, hogy milyen színvilágú lesz a fürdő, tehát lehet hozzá választani a csempét és a padlólapot is.

1.5. Fürdőszoba tervezés – Fürdőszoba bútorok

Ha pedig mindez meg van, már „csak” a fürdőszoba bútor, a radiátor és néhány apróság van hátra.

Sok időt, extra munkát és költséget tudsz megspórolni, ha a a fürdőszoba felújításhoz szükséges alapanyagokat egy helyen vásárolod meg. Olyan áruházat válassz, ahol szaktanácsadással is tudják segíteni a vásárlást.

1.6. Fürdőszoba tervezés – Ki végzi?

A fürdőszoba felújításnál még az is egy fontos kérdés, hogy ki fogja a munkát megcsinálni. Csinálhatod magad, de csak akkor érdemes belevágni, ha értesz hozzá, és tudod mit csinálsz, ellenkező esetben könnyen előfordulhat hogy a fürdőszoba felújítás sokkal tovább tart, mint tervezted. Megbízhatsz szakembert is a fürdőszoba átalakításával, ehhez meg kell találni a megfelelő embert, és egyeztetni vele az időpontot.

munkások

1.7. Fürdőszoba tervezés – Hol fogtok lakni a fürdőszoba felújítása alatt?

Mivel a fürdőszoba felújítás alatt nem lesz wc és fürdési lehetőség a lakásban,  hideg is lesz a fürdőben, és szálló kosz az egész lakásban, ezért az a legjobb megoldás, ha a felújítás idejére a család elmegy nyaralni.

A fürdőszoba átépítés lépései

1.Csak akkor kezdj neki a bontásnak, ha már mindent kiválasztottál, megrendeltél és már minden a helyszínen van. A szakember is, aki bontani, vésni, betonozni fog.

2. A bontás után egy teljesen üres helyiséget fogsz kapni.

3. Falak vésése, a régi csöveket kiszedik, hogy később a helyükre újakat tegyenek.

4. A radiátorok, az elválasztó falak és a csövek beépítése, kiépítése.

5. Burkolás és betonozás.

6. A zuhanykabin vagy kád és a fürdőszoba bútorok, csaptelepek, szaniterek beszerelése.

Végül rendezhetsz egy bulit a gyönyörű új fürdődben.

Összegezve, kell, hogy legyen egy gyönyörű új fürdőszoba a lelki szemeid előtt. Aztán a zuhanykabin-szaniter.hu fürdőszoba webáruházból kiválogathatod az összes kelléket, amitől szép és praktikus lesz új fürdőszobád, végül jöhet a kemény munka, de ettől már jobb, ha megkíméled a családot.

Array