Mik a legfontosabb cukrászati kellékek?

sütés kellékek kiszúrókkal

Az otthoni tortasütéshez és a sütemények elkészítéséhez nem árt ha felkészülünk, már ami az eszközöket és az alapanyagokat illeti. Senki sem szeretne kudarcot vallani, ha az otthoni sütésre adja a fejét. A különféle minőségi kellékek beszerzésével sokkal gyorsabban elkészíthetjük álmaink süteményét vagy tortáját.

Milyen fontosabb cukrászati kellékeket tartsunk otthon?

cukrászati kellékek közül érdemes beszerezni a különféle modellezőmasszákat és csokoládékat.

A legelterjedtebb masszák a fondant, az izomalt és a virágmassza. A virágmasszákkal gyönyörű cukorvirágokat készíthetünk, de figurák formázására is kiválóan alkalmas. A prémium minőségű virágmasszával híres cukorművészek is dolgoznak, hiszen számukra fontos a minőség. A virágmasszát összekeverhetjük csillámporral vagy ételfestékkel is. A fondantok ma már nagyon sok színben elérhetők. A fondantokkal befedhetjük a tortánkat vagy készíthetünk belőle különféle figurákat. A könnyen formázható és nyújtható minőségi fondantokkal gyerekjáték lesz a tortadíszítés. A homogén felületű, bársonyos tapintású fondantok nagyon jól befedik a tortát. Az izomaltot talán kevesebben ismerik. Segítségével tortadíszeket készíthetünk vagy különleges design elemeket hozhatunk létre. A cukrászati kellékek közül az izomaltot sokan kedvelik, hiszen tökéletesen meg lehet olvasztani és újraformázni. A fehér és szagtalan izomalt akár színezhető is.

A modellező masszák után most nézzük meg a csokoládékat. Választhatunk bevonókat és pasztillákat. A bevonó nem valódi csokoládéból készül, de az íze olyan, mint a krémes, fehér csokoládéé. A bevonók előnye, hogy számos színben elérhetőek és sokoldalú felhasználási lehetőséget biztosítanak. Tortákat és cupcake-t dekorálhatsz vele, de nyalókák és bonbonok készítéséhez is használhatod.

A csokoládé pasztillából bonbont, ganachet vagy dekorációt tudsz készíteni. A pasztillák kakaómasszából készülnek, így úgy tudod megállapítani, hogy milyen a minőségük, hogy megnézed, mennyi kakaót tartalmaznak. Minél nagyobb ez az érték, annál jobb minőségű maga a csokoládé.

Milyen eszközöket szerezzünk be, hogy megkönnyítsük az otthoni sütést?

Az otthoni torta készítést sokkal egyszerűbbé tehetjük, ha beszerzünk egy forgatható tortaállványt. Forgatható és dönthető, magasított, mini vagy nagyobb méretben is elérhető a forgatható tortaállvány. Ne feledkezzünk meg a különféle kiszúrókról és mérőeszközökről, hiszen ezek is fontos kellékei a sütésnek. A maghőmérő segítségével ellenőrizhetjük sütés közben, hogy hány fokos a sütemény. A kiszúrók ma már széles választékban kaphatók. Választhatunk betű, forma vagy esetleg szám kiszúrók közül is.

Array