A legjobb olcsó eszközök az otthoni edzéshez

edzés

Ezeket az alapdarabokat a legfontosabb beszerezned.

Az otthoni edzőfelszereléssel rengeteg időt spórolhatsz, már csak azáltal is, hogy nem kell sorban állnod a gépeknél. Az otthoni edzőteremben is épp olyan eredményesen tudsz izmot építeni, mintha edzőtermi tagságod lenne. Bár egy ilyen terem berendezésére milliókat is el lehet költeni, de alacsonyabb költségvetésből is kihozható. Lássuk, milyen eszközökre lesz szükség hozzá!

1. Kettlebell

A kettlebell egy alapdarab, amire mindenkinek szüksége lesz az eszköztárában. Mivel szinte minden izmot megmozgat, rengeteg gyakorlatot lehet végezni vele, és egy életbe telhet elsajátítani a valódi technikáját. A kiindulópont, hogy megfelelő súlyt válasszunk (ez kiló 11-15 közt mozoghat). Ezek után sajátítsuk el a lengetés és a guggolás alapjait.

2. Vas húzódzkodó rúd

Ezek a rudak kiválóan alkalmasak a hát, a karok és a vállak fejlesztésére is, ezzel segítve a helyes testtartás kialakítását. A legtöbb ajtókeretben elférnek, de ha a tiedbe nem passzolnak, vegyél állítható darabot. Ha nem tudod egyből felhúzni magad, akkor lassan ereszkedj le, amíg képessé nem válsz felemelkedni is.

3. Futópad

A futópadok nagyszerűek arra, hogy felmérjük a fittségünket, de további előnyük, hogy borítékolhatóan átfogó edzést kínálnak. A futás – és ezáltal az egyensúly fejlesztése – minőségileg is más, mint bármilyen másik gyakorlat az edzőteremben.

4. Edzőpad

Az edzőpadot, más néven fitneszpadot sok gyakorlathoz használják, például súlyokkal kombinálva. Ezek a gyakorlatok jók lehetnek a felső –és az alsótestedre is. A pad kiválasztásakor ügyelj rá, hogy a jó edzőpad kissé merev párnázattal rendelkezik. Ezenkívül a padnak kényelmesnek is kell lennie, de anélkül, hogy túl puhává válna.

5. Húzódzkodó keret

A súlyzós guggolás akkor javasolható, ha az emelő koordinált és elég stabil ahhoz, hogy biztonságosan végezd vele a gyakorlatot. Ha otthoni edzőtermet építesz, mindenképp érdemes egy ilyen darabba fektetned – ehhez a húzódzkodó keret a legegyszerűbb, legjobb megoldás.

Array