A 10 legnépszerűbb szakma a milleniálisok körében

milleniumi generáció

A millenniálisok vagy az Y generáció a munkaerőpiac jelentős részét foglalja el Magyarországon és a világban. Milyen munkát választanak leggyakrabban?

Hazánkban az Y generáció (25-34 évesek) körülbelül 2,5-3 millió lakost foglal magában, ami a teljes lakosság körülbelül egyhetede. Szóval kíváncsiak vagyunk, milyen szakmák népszerűek az ilyen korúak körében? A Jooble állásportál Pécs állás keresésre közel 700 lehetőséget ajánl.

Amíg mi egy hasonló tanulmányra várunk, a SmartAsset cég az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatalának adatait tanulmányozta, és kiderítette, milyen karrierutakat követnek az amerikai millenniumiak.

A 10 legnépszerűbb szakma a millenniumiak körében

1. Statisztikus

Kiderült, hogy a millenniumiak jók a számokban. Olyannyira, hogy ennek a generációnak a képviselői körében a statisztikus a legnépszerűbb szakma.

2. Csapos

A csapos a második legnépszerűbb szakma, hiszen ki nem szereti a vidám bulikat? Emellett nem szükséges munkatapasztalat ahhoz, hogy állást találjunk a szférában, sokszor egyetem vagy főiskola mellett is végezhető.

3. Pénzügyi elemző

A matematika nagyon népszerű a fiatalok körében. Ez már a második szakma a numerikus adatokkal való foglalkozáshoz kapcsolódó minősítésben.

4. Reklámmenedzser

A vállalkozások hirdetési szabályzatának kialakítása a negyedik legnépszerűbb munka a millenniumi évek között. Ennek a szakmának nagy előnye a karrier növekedés lehetősége.

5. Mentős 

Ez a munka fizikailag megterhelőnek és megterhelőnek számít, de kiderül, hogy a millenniumiak szívesen néznek kihívások elé. Ehhez magas stressztűrő és gyors döntéshozói képesség szükséges.

6. Orvos asszisztensek

A hosszú orvosi képzés miatt a legtöbb millenniumi még nem főállású orvosként dolgozik, hanem asszisztensé válik. Ez a gyakorlat népszerű a világon, mert lehetővé teszi, hogy tapasztalatokat szerezzen a jövőbeli munkához.

7. Webfejlesztők

Nem meglepő, hogy az internet elterjedésével párhuzamosan felnőtt generáció az ehhez kapcsolódó munkát választja. Ráadásul az egyik legjobban fizetett szakma. Az egyszerű rendszerkezelőktől kezdve a profi programírókig szinte minden fiatal, aki ebben a szakmában helyezkedik el, magas életszínvonalat biztosíthat magának.

online munka

8. Marketingszakemberek és piackutatók

Egy vállalkozás sikere nagyban függ a piackutatástól, a kereslettől és a marketingstratégiától. Emiatt a marketing az egyik legrangosabb és legnépszerűbb karrierút a millenniumiak körében.

9. A televízió és a mozi üzemeltetői és szerkesztői

Ha megnézi az olyan világhírű cégek nagyarányú sikereit, mint a YouTube, a Netflix és az HBO, akkor láthatja, hogy a videotartalom ma relevánsabb, mint valaha. Az Y generáció jelenleg a filmipar felét teszi ki, emellett aktívan foglalkozik videóblogokkal is, ami elég sok pénzt hoz.

10. Tűzoltók

Végre elérkeztünk csúcsunk legváratlanabb szakmájához. Az életmentés soha nem veszíti el jelentőségét, ráadásul fizikai erőt és kitartást igényel, ezért a minősítési adatok szerint az Egyesült Államok tűzoltóinak csaknem fele ezredéves.

Egyes szakmák jól ismertek számunkra, mások meglepetésként érnek minket, de tény, hogy a mai fiatalok körében egyre elterjedtebbek, ezért érdemes figyelmet szentelnünk nekik.

Array