Így járjuk be a Maja Riviérát olcsóbban

mexikó yucatan-félsziget

Mexikó egyre népszerűbb úti cél a világutazók számára. Különösen a Maja Riviérát keresik fel a legtöbben. Nem csoda, hiszen a latinamerikai ország csodás vidéke egész évben meleg időjárással és trópusi környezettel várja az idelátogatókat. Mutatunk néhány ötletet, melyeknek köszönhetően több marad a pénztárcában.

Faragjuk le a repjegy árát!

Talán azzal takaríthatjuk meg a legtöbb pénzt, ha már időben és alaposan megtervezzük a repülést. A repülőjegyet érdemes a Google Járatkeresőjében (Google Flights) nézegetni, követni és összehasonlítani. Kisebb szerencsével neves légitársaságok járatain utazhatunk elfogadható összegért Budapestről egy csatlakozással Cancúnba.

Spóroljunk a szálláson!

A másik nagyobb tétel a szállás lehet, amit szintúgy ajánlott időben lefoglalni. Akár szállásközvetítőn (booking.com, hotels.com, Airbnb stb.), akár közvetlen foglalunk szálláshelyet, minél előbb, annál jobb! Szerencsére az ingyenes lemondás és módosítás lehetősége ma már a legtöbb szállásadónál elérhető, így később nyugodtan változtathatunk az útitervünkön.

Autó helyett autóbusz

Ha csak azért bérelnénk autót, hogy ingázzuk a helységek között, akkor ne tegyük. A Maja Riviéra nevezetes települései egy-két óra utazásnyi távolságra fekszenek egymástól. Playa del Carmen központjából például kicsivel több, mint egy óra alatt eljuthatunk Tulumba. A jegyeket akár előre is megválthatjuk, így még ezen is spórolhatunk, a különbségből pedig egy ínycsiklandó mexikói ételt falatozhatunk.

Együnk úgy, mint egy helyiek

Európai szemmel első furcsának tűnhet, ahogyan az emberek az utcán étkeznek Mexikóban, viszont a legautentikusabb és legfinomabb fogásokat itt fogyaszthatjuk. Arról nem is beszélve, hogy igazán pénztárcabarát. Mielőtt beülnénk – pontosabban kiülnénk – valahova, figyeljük meg a helyieket, akkor biztos nem csalódunk. Arra azért érdemes felkészülni, hogy a zsíros, fűszeres és csípős ételek szokatlanok lehetnek a gyomruknak. Nem árt, ha kéznél van egy-két hasfogó pirula.

Array