Női pulóverek – milyen színt válassz ebben a szezonban?

pulóverek

Van egy fantasztikus hírünk, ami valószínűleg nem ér sem meglepetésként, és nem fog az újdonság erejével hatni, de akkor is. Nem lehet elégszer kimondani, hogy a tavasz végre úgy tűnik, tartósan megérkezett! Na jó, az persze igaz, hogy a meteorológia alakulása megjósolhatatlan, de azért most már bizakodásra ad okot az a csodálatos napsütés és napközbeni hőfok, ami átmelegíti a szabadtéri időtöltést választókat. Szóval igenis ez a legjobb pillanat arra, hogy a gardrób mélyéről előkerüljenek a vékonyabb modellek, s hátra sorolódjanak a vaskosabb variációk.

A pulóver tavaszi viselet?

Igen, tavasszal pont ugyanannyira van létjogosultsága, mint mondjuk télen. Még a vastagabb variációk is akár szóba jöhetnek, ha a réteges öltözködés nem cél. De azért kifizetődő taktika legalább két rétegben gondolkodni, ugyanis így a napközben betörő meleg nem okozhat meglepetéseket. Hajnalonként bizony még a fagyok sem ritkák, tehát reggeli indulásnál még a kabát is bőven elkelhet. Viszont ahogy telnek-múlnak az órák úgy érezhető egyre jobban a napsugarak ereje, ami aztán délre, kora délutánra a tetőfokára hág.

Száz szónak is egy a vége a több rétegű öltözködés meghálálhatja magát úgy napjában tízszer.

A vékonyabb anyagú pulóverek igazi jolly jokerek, amik télen-nyáron bevethetőek, de tavasszal kimondottan aranyat érnek. Az aktuális szezon fő jelmondata tulajdonképpen egyetlen kifejezésben összefoglalható: sokszínűség. Ez az, ami mozgatórugóként megjelenik, amihez a gyártók igazodnak, és ez az, ami számtalan vidám pillanatot okozhat a mindennapokban. Elég csak ránézni a bolf.hu kínálatában elérhető színpompás darabokra. Már pusztán a látványuk elég ahhoz, hogy a jó hangulat erőteljesebbé váljon.

Akik viszont nem szívesen bújnak bele a szivárvány ezernyi árnyalatába, azok se aggódjanak, könnyen kiválaszthatják a számukra megfelelő tónusokat, amik soha, semmilyen esetben sem hiányozhatnak a felhozatalból. Úgyhogy kis túlzással állítható, hogy mindenki jól járhat ebben a szezonban.

Azért az kétségtelen tény, hogy a tél sötétsége és zimankója után kifejezetten jól esik picit világosabb színeket választani. Így ugyanis kinyílhat a tér, s nemcsak kívül. Az öltözködés a lelki környezetre is komoly befolyást gyakorol. Magyarul egy sárga, piros vagy rózsaszín pulóverben kezdeni a napot nagyon más érzés, mint adott esetben feketében. Természetesen az egyéni ízlés mindig a mérvadó, így nincs rossz, vagy jó döntés a választásban. Ami a lényeg, hogy passzoljon az egyéniséghez, vagy adott esetben az alkalomhoz.

A feszes vagy a bő fazon a divat?

Van még egy jó hírünk. Mindkettő. Mert hogy nem a szabás az, ami divatos vagy sem. Hanem a megjelenés. Márpedig az kizárólag akkor tudja feltenni az i-re a pontot, ha az összhang adott. S ez nem annak a függvénye, hogy a kiszemelt pulcsi mennyire passzentos.

Egyébként a kapucnis és a csuklya nélküli modellek egyaránt keresettek, s bizony a cipzáras variációk is népszerűek. Utóbbiak extra jó döntések akkor, amikor a réteges öltözködés a cél, mert alájuk egy póló vagy egy vékonyabb pulóver is simán befér.

A különböző színeket érdemes próbálgatni és adott esetben kombinálni, ugyanis olykor a látszólagos kontrasztok valójában kifejezetten vonzóak. Az egyetlen “sorvezető” a témában, amit kifizetődő taktika követni a vásárlás folyamatában az az egyéni ízlés, a többi már csak részletkérdés.

Array