Hogyan tedd el a maradék pezsgőt, hogy sokáig friss maradjon?

pezsgő

A pezsgő az emberiség történetében meghatározó itallá vált, hiszen minden pozitív alkalomra pezsgővel koccintunk, pezsgővel gratulálunk bizonyos eseményeken is. Általánosságban elmondható a pezsgőről, hogy 4-7 fokra hűtve a legjobb fogyasztani, míg szobahőmérsékleten óránként 2 fokot melegszik ezért kell jégvödörbe helyezni, így biztosítani lehet a folyamatos hűtést. Viszont mélyhűteni tilos, mert a buborékok fagyás esetén szétrobbanthatják az üveget.

Hogyan érdemes tárolni? Ezt áruljuk el most, valamint kitérünk arra, hogy a pezsgőspohár webáruházból beszerezhető-e.

Milyen élettani funkciói vannak a pezsgőnek?

Állítólag a pezsgő ivása képes befolyásolni a memóriát, illetve a kognitív képességeket, így okosabbak lehetünk tőle. Kutatások azt bizonyítják, hogy a borfogyasztás növeli az élettartamot, és mivel a pezsgő is hasonló élettani hatásokkal rendelkezik valószínűsíthető, hogy a pezsgőtől is tovább élünk. A borhoz hasonló a kalóriatartalma, de némileg kisebb ezért, ha lehet, akkor inkább a pezsgőt válasszuk.

Milyen legyen a pezsgős pohár?

A hivatalos álláspont szerint karcsú pezsgős flőteből az igazi inni, ebben látszanak a legjobban a buborékok, ha csak kb. egy harmadáig töltjük a poharat. De fehérboros pohárból is teljesen megfelelő.

A poharakat nem kell hűteni, teljesen megfelelő a szobahőmérsékletű pohár, és az italt pedig nem kell forgatni a pohárban, mert elillannak a buborékok. Ha szeretnénk beszerezni pezsgős poharakat, akkor a legegyszerűbb online megrendelni a Koktélt boltból, a koktél alapanyagok szaküzletéből.

Viszont hozzá kell tenni, hogy miután a pezsgő már érlelt állapotban került a boltba, így túl sokáig nem érdemes eltartani. Egyes minőségi termékek esetében maximum 3 évig, de alapból a hat hónap a maximum eltarthatósági idő.

Mit tegyünk a pezsgővel ha kiderült, hogy nem fogyott el?

Ha megmarad a pezsgőm akkor vissza kellene zárni de azt parafa dugóval már nem nagyon lehet, ezért speciális műanyag dugóval tegyük mindezt, így a hűtőben még egy hétig tökéletesen elvan. Esetleg be lehet szerezni az erre a célra kifejlesztett pezsgőzárat is, attól függően kinek mi az igénye, mik pezsgőfogyasztási szokásai.

Ha még speciális dugónk, akkor állítsunk egy kanalat az üvegbe és tegyük a kamrába vagy a hűtőbe pár napig benne marad a buborék. De védjük a fénytől és hirtelen hőmérséklet változásoktól is.

Még egy megoldás maradt, ez pedig a nagyon finom pezsgős csirke, annak elkészítéséhez is fel lehet használni a maradék italt. Számtalan megoldás van tehát arra, hogy az alkohol ne a lefolyóban kössön ki.

Összegezve

Érdemes tehát pezsgőt és nem kell tartani a maradéktól sem, hiszen a feleslegeset vagy bedugózzuk és hűvös helyre rakjuk, vagy sütünk belőle egy jó pezsgős csirkét.

Array