WordPress webshop kiegészítők használata

webshop

A WordPress az egyik legismertebb weboldal készítő felület. Kezelése egyszerű és gyors, hatékonyan alkothatunk meg vele bármilyen weblapot, esetleg webshopot.

Ebben a cikkben olyan kiegészítőket mutatunk be, amelyekkel könnyebbé válik a WordPress alapú webshop készítése.

A WordPress webshop kiegészítői

Számtalan bővítménnyel rendelkezik a WordPress, így most megmutatjuk, hogy melyiket érdemes alkalmazni.

  1. Woo Image SEO

Egy webáruház indításánál mindenre oda kell figyelni, ami bizony nem egyszerű. Nagy, de ugyanakkor izgalmas, érdekes munka, egy idő után viszont egy lényeges elem kimarad az üzemeltetésből, ez pedig a termékek alt szövegének a beállítása. Ez pedig nagyon fontos, mert enélkül nem fogja tudni a kereső mi van a képen.

Ezért van szükség a Woo Image SEO-ra mert ezt teszi meg helyettünk, behúzza a termék nevét alt szövegnek, de nem csak ezt, bármilyen termék tulajdonsággal kombinálhatjuk a kész szöveget. A keresőoptimalizálás folyamatában ez egy nagyszerű segítség és lehetőleg már a munka megkezdésétől kezdjük el használni, valamint az üzemeltetés során is nézzük meg, hogy hogyan dolgozik.

  1. Termék táblázatok

Van olyan, hogy a webáruházban nincs szükség önálló termék oldalakra, hanem egy táblázatban szeretnék megjeleníteni a kapható termékeket. Erre szolgál a WooCommerce Products Table, amelynek a segítségével az adott oldalon a megfelelő termékek lesznek felsorolva. Hasznos kiegészítő.

  1. Woocommerce előrendelések

Ha az ügyfelek olyan terméket akarnak feltenni a webshopba, ami még nincs is, nekik ajánlható az “Előrendelés plugin”, ami erre szolgál. Nem kell kézzel állítani, mert előre be lehet állítani a lejárati időt.

  1. ShopMagic

A webshopokkal összekötött automata e-mail rendszerek csodáját nyújtja a ShopMagic, levelet küld a kosár elhagyóknak, értékeléseket lehet kérni, szóval sok mindenre használható az ingyenes része is.

  1. Bővítmények számlázási rendszerekhez

Nagyon kényelmes ha nem kell kézzel számlázni, a beérkező megrendelésből kimásolni az adatokat, majd bemásolni a számlázó programba. A Pro változatban a számlák automatikusan kerülnek kiállításra. A számlázz.hu és a billingó előfizetőknek a számlázó rendszereihez létezik Woocommerce plugin.

  1. Többféle szállítási költség

A Woocommerce-ben korlátozott az egyes szállítási költségek részleteket is figyelembe vevő képessége, így a kosárérték függvényében nem tudunk megadni szállítási költséget. Ez a bővítmény erre való,hogy bizonyos kosárértékhez szállítási költséget párosítson.

Létezik még egy ingyenes bővítménye a Woocommerce-nek, ez a kis plugin a képernyő tetején mindig kiírja mennyi kell még az ingyenes szállításig. Ez a bővítmény a webáruház forgalmát 4-5%-kal megnöveli.

  1. Woof- a tökéletes termék filter

Ha sok terméke van a webáruházban valakinek akkor nagyon hasznos kiegészítő, mert egy jól konfigurálható keresőt készíthetünk vele.

Amennyiben érdeklődünk a WordPress alapú webshop készítése iránt, akkor a Sikerösvény online marketing ügynökségnél lehet árajánlatot kérni és megrendelni. Egyszeri költséggel ez a fajta webshop örökre a cégé marad, nincs éves bérleti díja.

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy a WordPress alapú webshop készítés azért előnyös, mert a kiegészítők használatával egy teljesen komplex webáruházat lehet üzemeltetni különösebb figyelem nélkül.

Array