Mire jó az AirTag?

airtag táskára

Bizonyára előfordult már veled, hogy nagyon siettél valahová, mégis elkéstél. Ennek sokszor az is az oka, hogy a nagy sietségben kapkodunk és figyelmetlenebbek vagyunk. Készülődés közben kutyafuttában letesszük a kocsikulcsot, lakáskulcsot, mert eszünkbe jut például, hogy még be kell tenni valamit a gyerek táskájába. Mivel nem arra figyeltél, hogy hová teszed a kulcsodat, hanem arra, hogy minél gyorsabban elrakd a kimaradt könyvet, kulacsot, stb., ezért még visszaemlékezni sem tudsz. Végigjárod az utat, amerre mentél, és próbálsz rájönni, hogy hova tehetted a kulcsot. Az óra persze közben ketyeg. Ezzel arányosan kezd a higgadt gondolkodáson alapuló módszer átcsapni valami vadállatias dologba. Ha van még ott veled valaki, őt is bevonod a keresésbe. Télen ezt még megfejelhetjük azzal, hogy ránkizzad a kabát, de levenni nem akarjuk, hiszen csak a kulcsunkat akarjuk felkapni. Eltelik további öt perc, a kocsikulcs sehol, az arcunk már szép piros, és olyan démoni erők szállják meg az idegeinket, hogy oda már két ördögűző is kevés lenne. Végül megtalálod a kulcsot ott, ahová tetted, azaz ahová tudatosan sohasem tennéd. Végre elindulsz, de az egész napodra rányomja a bélyegét ez a kis otthoni malőr. Ha ismerős ez a szituáció, akkor van egy jó hírünk, létezik rá megoldás.

Egy apró eszköz, ami nagy dolgokra hivatott

Az AirTag egy pici szerkentyű, aminek az elsődleges funkciója, hogy megkönnyítse és stresszmentesítse az életünket. Energiaforrásként egy CR2032-es elemet használ, ami nagyjából egy évre elegendő energiával látja el. Ez azért furcsa megoldás az Apple-től, mert más termékeik beépített, tölthető akkumulátorral működnek. Az elemcsere végtelenül egyszerű, nem kell hozzá külön szerviz. Ennél már csak az iPhone-hoz vagy iPad-hez való csatlakoztatása egyszerűbb. Az AirTag mellé rakjuk a telefont, vagy a tabletet ami azonnal felismeri, majd hozzákapcsoljuk a Apple ID-hez, és már készen is vagyunk. Máris van egy fantasztikus jeladónk, amelyet az iOS eszközeinkről vezérelhetünk, vagy akár követhetünk is. El is nevezhetjük őket, így ha több AirTag-et is használunk, akkor például amit az autóba helyezünk el, annak lehet „Autó” a neve. Testre is szabhatjuk igény szerint, mikor, hogy viselkedjen.

Pontos útvonalterv az eltűnt holminkhoz

Az AirTag bluetooth, és GPS jelet ad, melyet az Apple eszközeinken keresztül egyszerűen követhetünk a Lokátor alkalmazáson keresztül. Az Apple két, eltérő kiszerelésben dobta piacra ezt a termékét. Beszerezhetjük darabonként, vagy akár négy darabos szettben is. A fenti kocsikulcsos példát elővéve, egy ilyen helyzetben annyi dolgunk van csupán, hogy követjük a kulcsra erősített AirTag-ed. A telefon bluetooth-on keresztül kommunikál az eszközzel, meghatározza a kulcs helyét, miközben akár meg is szólaltathatjuk az AirTaget, hogy könnyebben megtaláljuk a keresett holmit. Az iPhone-od pontosan megmutatja, hogy milyen távol van a keresett eszköz, és melyik irányba kell haladni, hogy elérd azt. Ha a társított iOS eszközöd bluetooth hatósugarán kívül kerül az AirTag, azonnal jelez a telefonod. Ha mondjuk a laptoptáskádba rejted, és azt elemelik mellőled amikor nem figyelsz, időben értesülni fogsz a lopásról. Előfordul, hogy elfelejted merre parkolsz, vagy szeretnél egy plusz biztonsági faktort az autódba? Rejts el benne egy AirTag-et! A Lokátor alkalmazáson keresztül látod, hogy merre van a jeladó, és egy pillanat alatt útvonaltervet is készít számunkra. A kültéri kommunikációt a jeladóddal, az AirTag-ed környékén lévő további iOS eszközök is segítik. Mindezt természetesen titkosítva, maximális adatvédelem mellett teszik. A folyamat egyik lépésében sem kerülnek ki sem a te készüléked, – sem pedig a továbbító készülékek adatai! Energiatakarékos, a készülékeid akkumulátorát minimális mértékben terheli a hozzá párosított AirTag-ed. Tehát szuper megoldás lopás ellen, illetve elhagyott dolgok megtalálására és nyomon követésére is remekül használható. Az AirTag-hez kapható kulcstartók segítségével egyszerűen a kulcshoz rögzítheted, autóba rejtéshez pedig használhatsz öntapadós tokot is!

airtag kulcstartó

Ezzel azonban még koránt sem merültek ki az AirTag-ben rejlő előnyök. Ha elkószált a kutyusod, vagy a cicád, a nyakörvre/hámra erősíthető tokban lévő AirTag-gel egyszerűen megtalálhatod! A kedvenced nagyon szereti a vizet, a pancsolást? Nem probléma, az eszköz IP67-es szabvány szerint készült, így nem fog működésképtelenné válni. Nemcsak a házi kedvencedről szeretnéd tudni, hogy pontosan hol kószál, hanem a gyermekedről is? Egy egyszerű, stílusos karpánttal ez is megoldható. Ha az iPhone-odhoz társítod, egyszerűen követheted merre járnak családtagjaid, barátaid! Használhatod hátizsákba, tárcába elhelyezve, vagy akár a motorodra ragasztva.

airtag nyakörvre

Array