Fagyasztott pizza sütése

fagyasztott pizza sütése, mirelit pizza sütése

A mirelit pizza nagy találmány, sokszor életmentő tud lenni, hogy kikapunk egyet a fagyasztóból, megsütjük, és rövid időn belül már ehetjük is. Hogyan kell megsütni a fagyasztott pizzát, hogy a legjobb legyen a végeredmény? Ismerd meg a fagyasztott pizza sütésének lépéseit akár sütőben, akár mikróban akarod elkészíteni.

Előkészületek a fagyasztott pizza sütéséhez

A legfinomabb végeredményhez az a legjobb, ha először kiolvasztod a pizzát. Ez azért számít sokat, mert ha fagyottan teszed a sütőbe, akkor a jég a sütőben fog elolvadni, és gőz képződik a sütőben. Hagyd szobahőmérsékleten és 1-2 óra alatt kiolvad. Tudom, ez nem minden esetben megoldható, hiszen a mirelit pizzának pont az a lényeg, hogyha hirtelen kell valami ételt készíteni, akkor kikapjuk a fagyasztóból és megsütjük, és nincs idő 1-2 órát várni. De ha van rá lehetőséged, tudod előre, hogy este fagyasztott pizzát akarsz sütni, akkor délután vedd már ki a fagyasztóból.

Mielőtt kibontanád a pizzát, nézd meg jó alaposan a csomagolását, ugyanis a csomagoláson szerepelni szokott, hogy a gyártó hogyan javasolja a pizzájának az elkészítését. A főbb lépések általában ugyanazok gyártótól függetlenül, de más sütési hőmérsékletet, és sütési időt javasolnak az egyes gyártók. Ennek az a legfőbb oka, hogy a fagyasztott pizzák mérete nem egyforma, egy nagyobb méretű pizzát tovább kell sütni, mint egy kisebbet, és a vékonytésztájú és vastagtésztájú pizzáknak is eltérő a sütési ideje. A legbiztosabb, ha a csomagoláson lévő utasítást követed.

Fagyasztott pizza sütése sütőben

fagyasztott pizza sütése sütőben

A mirelit pizzát sütőben a legjobb elkészíteni, ha teheted ezt a módszert válaszd.

1 Melegítsd elő a sütőt a csomagoláson jelzett hőfokra, általában 220 fok szokott lenni, alsó-felső sütéssel. Ha légkeveréses sütőt használsz, akkor 200 fokra.

2. Távolítsd el a csomagolást a pizzáról, vedd ki a dobozból, és vágd le róla a fóliát.

3. Tedd a fagyasztott pizzát az előmelegített sütőbe a középső rácsra.

4. Süsd a csomagoláson jelzett ideig.

Mennyi a fagyasztott pizza sütési ideje?

Ahogy írtam korábban a legbiztosabb a csomagoláson lévő instrukciót követni. De ettől még figyelni kell, mert nincs két egyforma sütő. Akkor lesz kész a pizza, ha a sajt megolvad, és a széle kicsit megbarnul.

A Dr. Oetker az egyik legismertebb fagyasztott pizza gyártó, az ő vékony tésztás pizzájukat 10-12 percig kell sütni, a vastag tésztásat pedig 13-16 percig. Ha felolvasztottad a pizzát sütés előtt, akkor pár perccel kevesebb sütésre lesz szükség.

Ha megsült a pizza, várj egy-két percet, mielőtt felszeleteled.

Fagyasztott pizza sütése mikróban

fagyasztott pizza sütése mikróban

Mikróban is elkészítheted a mirelit pizzát, de ezt a módszert csak akkor javaslom, ha nincs sütőd, mert sütőben sokkal jobb lesz a végeredmény. Mikrós sütés esetében is nézd meg a csomagolást, hogy hogy javasolja a gyártó a pizza elkészítését.

Mikrónál az lehet még az akadály, hogy belefér-e a fagyasztott pizza a mikródba. A kisebbek általában beférnek, de a nagyobbak nem biztos, ezt először ellenőrizd le.

Vedd ki a csomagolásból a pizzát és tedd egy tányéron a mikró közepére.

Süsd a legmagasabb fokozaton a csomagoláson jelzett ideig. Ez kisebb pizzák esetében általában 3-4 perc, nagyobb, vastagabb pizzák esetében általában 4-5 perc.

Óvatosan vedd ki a pizzát a mikróból, mert forró lesz. Várj pár percet, mielőtt szeletelnéd.

5 tipp a fagyasztott pizza felturbózásához

Általában nem a fagyasztott pizzák nyújtják a legjobb gasztronómiai élményeket, de néhány tippel, praktikával fel lehet dobni a fagyasztott pizzát is.

1 Sütés előtt kend be olívaolajjal a pizza szélét, így a tészta ropogósabb lesz.

2. Ha van pizzaköved, akkor azon süsd, ha nincs, akkor inkább rácson és ne sütőlapon.

3. Sütés előtt kiegészítheted a feltéteket.

4. Sütés után is lehet hozzáadni feltéteket, például friss bazsalikomlevelet, rukkolát.

5. Ne vágd fel azonnal a pizzát, sütés után várj pár percet!


Array