DIY ötletek az őszi otthonért

diy őszi dekoráció

Mindig könnyebb a hangolódás a hűvösebb időszakra, mint a nyári melegre. Nem lehetetlen azonban kellemes otthont kialakítani ilyenkor sem. Ősszel és télen sokkal kreatívabbak és aktívabbak vagyunk odabent, hiszen nem nyomaszt bennünket a meleg időjárás. A sötétség miatt sokkal több időt töltünk a falak között, amit valamivel el kell ütni. Ebben a cikkben hoztunk pár DIY ötletet az őszi hangulatért.

Termések gyűjtése

Természetesen minden őszi dekorációnak a termések adják az alapot. Ehhez azonban szükség van arra, hogy egy kicsit kimozduljunk, hiszen a toboz, a makk és társai nem teremnek meg minden kertben. Érdemes tehát jól felöltözni és tenni egy nagy sétát a közeli parkban, illetve erdőben, hogy beszerezhessük a megfelelő kiegészítőket. Nézzünk szét a gesztenyék, a falevelek és az egyéb száraz növények között, hiszen mindegyikből remek DIY projekteknek eshetünk neki.

  1. praktikus ötlet: Mécsestartó befőttes üvegből

Valószínűleg mindenki találkozott már Instagramon vagy Pinteresten a befőttes üvegből gyártott gyertyatartóról. Ezek nagy előnye, hogy bármilyen évszakban hasznosak lehetnek, amik mindig hozzájárulnak az otthonos hangulatért. Díszítéséhez ősszel használhatunk falevél mintával ellátott anyagot, mini tobozt, makkot, illetve gesztenyét egyaránt. Kötözőnek a legjobb valamilyen természetes anyagú fonál, amely nemcsak szépen mutat, de még környezetbarát is egyben.

  1. praktikus ötlet: Vesszőből készült mécsestartó

A kevésbé ügyeskezűek számára tökéletes DIY projekt lehet egy kisebb faágakból vagy vesszőkből gyártott mécsestartó. Ehhez csak egy kis üvegre, ágakra és kötözőre lesz szükség. A különböző méretűre tört kis gallyakat ragasszuk szépen sorba az üveg szélére, ha pedig körbeértünk, akkor kössük meg azt egy barna vagy narancs szalaggal. Már mehet is bele a gyertya és irány vele a nappaliba. Remek hangulatot tud árasztani egy filmes estéhez!

  1. praktikus ötlet: Makkos koszorú

Túl sok makkot sikerült összeszedned? Szereted a minimalizmust és az egyszerűséget? Akkor vegyél egy koszorút és tegyél rá annyi termést, amennyit csak elbír. Rendkívül egyedi és mutatós tud lenni a bejárati ajtón. Ha pedig egy kis extrára vágynál, akkor tegyél rá egy szép masnit és máris kész a kézműves, mégis olcsóbb koszorú.

Kézműves termékek online

Persze nem mindenkinek adatik meg az a lehetőség, hogy saját kezűleg készítsen őszi dekorokat. Nem lehetetlen azonban így sem hangulatba hozni magunkat, hiszen a kézműves termékek online is beszerezhetőek. Legyen szó színes müzlis tálról, bögréről, esetleg mézes csuporról egyaránt, a Mindmagyar webáruházában szinte bármit megtalálhatsz, amire szükséged van.

Összegezve

Ha ősz, akkor sötétség és filmnézős esték. Néha azonban nem árt egy kicsit kimozdulni, amikor bátran lehet gyűjtögetni a különböző terméseket. Ezekből otthon, egy kellemes sorozat társaságában már könnyedén alkothatunk valami egyedi dekorációt. Ha azonban erre nincs lehetőséged, vagy nem érzed magad ennyire ügyesnek, akkor kézműves termékek online is vásárolhatóak. Tehát semmi ok az aggodnalomra!

Array