Hogyan találjunk megfelelő vízszerelő szakembert?

vízszerelő

Csöpögő csap, egyszerű dugulás vagy akár egy komolyabb csötőrésről is beszélünk, van amikor már a házi praktikák nem segítenek. Ekkor fontos, hogy minél előbb szakember segítségét kérjük. Nézzük is meg milyen esetekben érdemesebb szakszerű javítást kérni?

Hogyan találjunk megfelelő vízszerelő szakembert?

A víz-, csatorna- és közmű-rendszerszerelő, egyszerűsített nevén vízszerelő feladatai a csatornahálózatok és a vízvezetékek kiépítése, valamint a rendszer fogyasztómérőinek felszerelése. További feladatai közé tartozik a vízhálózatok és szennyvízelvezető rendszerek felülvizsgálata, karbantartása a bennük keletkezett hiba elhárítása. Mikor jelenthetjük ki, hogy valaki jó vízszerelő? Most írhatnánk a sablon részt, hogy megbízható, korrekt, jó és megfizethető áron dolgozik és a munkájára is igényes…. Igen, ezek nem elhanyagolható szempontok, de sokkal inkább szem előtt tartandó a szakértelem. Nem mondhatjuk már valakire azonnal, hogy vízszerelő, csak azért mert egy tömítést ki tud cserélni a csöpögő csaptelepen. A megfelelő vízszerelő mestert megtalálni nem egyszerű. A családtagok vagy ismerősök ajánlása egy jó alapnak számít, így ha van olyan, aki a környék szakembereit ismeri, akkor hamar rálelhetünk a megfelelő emberre. Ha sikertelenül járunk, akkor az internet sokszor jó barátunk, ahol biztosan megtaláljuk az ideális vízszerelő kollégát a közelben.

Milyen esetekben kérjük mindenképp a vízszerelő segítségét?

1. Dugulás elhárítás, mely nem leányálom még a vízszerelő szakinak sem

Napjainkban az emberek többsége még mindig nem rendeltetésszerűen használja a lefolyókat, de legfőképp a toalettet, és a WC-re úgy tekintenek, mintha az lenne a konyhamalac. Látott Ön már a toalettből visszafelé folyó szennyvizet? Igaz a csőhálózat vastag, de a folyamatos nem odaillő, lehúzott, le engedett maradékok, idegen testek előbb utóbb le rakodnak, és valahol a rendszerben dugulást, csőtörést okoznak. A dugulás nem egyszerű feladatat, ezért speciális eszközök szükségesek, melyekkel gyorsan meg tudják oldani a problémát, ilyen a kamerás cső-, és csatornavizsgálat. Pont egy eset, amikor nélkülözhetetlen a megfelelő vízszerelő tárcsázása.

2. Önt is bosszantja a csöpögő csap otthonában?

A csöpögő csap is ebbe a kategóriába tartozik, bár ezt is sokan figyelmen kívül hagyják. Lehetséges, hogy csak egy rosszul illeszkedő vagy cserére érett tömítés okozza a problémát, de hogyha egy egyszerű házilag megoldható tömítés cserével nem tudtuk a csöpögést megszűntetni, akkor érdemes egy vízszerelő segítségét kérni, ugyanis akár csőtörés jele is lehet. Na, nem kell azért egyből megijedni, de készülni kell arra, hogy csapteleptől függően, a tömítés csere is feladhatja a leckét. Ha biztosra szeretne menni, és nem találgatni a hiba okát, nyugodtan keressen fel egy vízszerelő szakembert, aki megoldja a problémát.

3. Csőtörés, melyhez mindenképp vízszerelő szakembert kell hívni

A csőtörés egy összetett probléma. Éppen ezért a csőtörés elhárítás hozzáértést igényel. A csőtörés, a csövek egyik leggyakoribb vezeték-problémája. Számos dolog előidézheti, mint pl. a fagyás, vagy a korrózió. Igen magas anyagi kárral is járhat ezért nem szabad halogatni, ha szemmel látható (áll a víz a helyiségben, kertben) vagy akár rejtett jeleket (megemelkedett víz számla…) észlel, a problémával mindenképp keressen fel egy vízszerelő mesterembert. Egy jól felszereléssel rendelkező szakember a vízszivárgás helyét bontás nélkül is meg tudja találni például hő kamerával. Minden esetben, ha csőtörést tapasztal, a vízszerelő értesítése után zárja el a fő vízcsapot.

Természetesen kisebb, meghibásodásokkal ne keressünk lépten, nyomon vízszerelő kollégát, de ne is legyünk tétlenek. Bátran vegyük ki a perlátort és ecetben vízkőtelenítsük vagy cseréljük le a kerti csap fejét. Ezek nem bonyolult feladatok, de ha végképp nem boldogulunk, vagy nagyobb munkába kezdünk, akkor mindenképp ajánlott egy megbízható vízszerelő megkeresése.

Array