3 tipp az egészséges arcbőrért

egészséges bőr

Az egészségünk az arcunkon látszik, mondják, és valószínűleg igazuk is van, hiszen ha nem aludtunk jól, vagy zűrös volt a munkanap, az jól leolvasható az arcunkról.

De ez visszafelé is igaz lehet, ha gondoskodunk arról, hogy az arcbőrünk egészséges legyen, kevésbé fognak megérinteni bennünket a napi zűrök. Azonkívül, fiatalabbnak is fogunk tűnni, dupla haszon.

Most praktikus, napi szintű bőrápolási ötleteket adunk.

Első tipp az egészséges arcbőrért – Az életmódunk

A bőrünk állapota három fontos életmód – tényezőtől függ.

Mit eszünk? Kiegyensúlyozott táplálkozásra van szükség, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ha ez nem adatik meg, akkor pótolni kell a hiányzó elemeket.

Mit iszunk? A kávé, az alkohol elvonja a vizet a szervezetből, a száraz bőr pedig sérülékeny és ráncos.

Mit teszünk a feszültségoldásért? Ebben benne van, hogy mennyire pihentetően alszunk, milyen stresszoldó technikákat alkalmazunk, mint amilyen például a sport, tánc, kreatív foglalkozások.

Második tipp az egészséges arcbőrért – A bőrápolási rutin napi szintű betartása

Arclemosás, arctisztítás (smink eltávolítása habzó arclemosó)

Tonizálás tonikkal.

Szérum – beindítja az öregedésgátlást.

Szemkörnyék ápolás.

Hidratálás arckrémmel (ne feledkezz meg a nyak és dekoltázs területéről sem).

Hetente egyszer pedig: arc radír, és arc maszkkal történő táplálás.

arc tisztítás

Harmadik tipp az egészséges arcbőrért – Natúr kozmetikumok használata

Az egészséges arcbőrödért a legfontosabb, amit megtehetsz, hogy ellenőrzött helyről származó natúrkozmetikumot használsz a bőrápolásod minden lépéséhez.

A natúrkozmetikumok olyan arc- és testápolási készítmények, melyek előállításához kizárólag természetes eredetű alapanyagokat (gyógynövény-, zöldség-, gyümölcskivonatok, növényi olajok, fűszernövények, illóolajok, növényi glicerin stb.) használnak, és mentesek a káros szintetikus kémiai anyagoktól.

A „kémiai” kozmetikumok egyik legvitatottabb összetevői az ún. parabének: butylparaben, ethylparaben, izobutylparaben, M-E-P-B paraben, propylparaben, sodium ethyl paraben és sodium methyl paraben néven találhatjuk meg ezeket a termékcímkén. A kozmetikai termékek legnépszerűbb tartósítószerei, a termékek 90 százalékában megtalálhatók. Kétségtelen előnyük baktérium- és gombaölő hatásuk, és az, hogy olcsó az előállításuk. Viszont felmerült az a gyanú, hogy köze lehet bizonyos rákos megbetegedésekhez.

A natúrkozmetikumok valóban magasabb árfekvésűek, mert a gyümölcsök, gyógynövények, zöldségek, fűszernövények termelése időigényesebb és kényesebb folyamat. De megéri, ha kozmetikumokra költünk, nem pedig gyógyszerekre.

Összegezve, az egészséges arcbőrért három területet kell szem előtt tartunk: az életmódunkat, a napi bőrápolási rutint, és a bőrápoláshoz használt natúr kozmetikumokat.

Array