4 tipp motorosoknak az egészségük védelméért

Motorosnak lenni egy életforma. Motoron repeszteni elmesélhetetlen érzés.

A motorosnak vigyázni magára… muszáj.

Most összeszedtünk olyan tippeket, amelyek nem csak a motoron ülve, de később is hasznosak az egészségük védelmében.

Első tipp az egészség védelemért – Öltözz a hőmérsékletnek megfelelően

A motoron mindig hideg van. Aki egy szál pólóban repeszt, az vagy először csinálja, vagy neki már mindegy. Szóval a motorozáshoz fel kell öltözni, ezért is találták ki az aláöltözetet és a bőr motoros szerkót. Olyan öltözék kell, amin nem fúj át a szél, és nem ázol bőrig esőben.

Második tipp az egészség védelemért – Védőruházat

Motoron könnyen befér az ember oda, ahová az autó nem. Könnyebb vele mozogni, mint egy autóval. de egy dolgot nem szabad soha elfelejteni, hogy nem áll semmi köztünk, meg az autó, vagy a betonfal, vagy bármi között. A térded fog találkozni az út burkolatával, ha kanyarban kicsúszol.

Tehát védő felszerelés nélkül ne indulj útnak, a tested és a családod is hálás lesz érte.

Harmadik tipp az egészség védelemért – Bukósisak

Azt hinnénk, hogy a védőruházatba beleértjük a bukósisakot, és ez így is van, de sajnos ki kell hangsúlyozni, hogy bukósisak nem csak azért kell, mert kötelező. Hanem azért kötelező, mert megvéd.

Lehet, hogy eleinte kényelmetlen, de hamar meg lehet szokni. Viszont, ha egyszer elesel, és rosszul vered be a fejed a például a járdaszegélybe, akkor csak bukósisak áll közted, meg a kóma között, jobb esetben. Ezért fontos a megfelelő minőségű bukósisak kiválasztása.

motorosok

Negyedik tipp az egészség védelméért – Erősítsd az immunrendszered

Amire ritkán gondolunk, nem csak a motorosok, hanem úgy általában az emberiség, az az, hogy semmi nem múlik el nyomtalanul az emberi testben.

Nem felejti el az órákat, amikor a süvítő szélben szlalomoztunk, sem az esőt, ami mindig akkor esett, amikor neki indultunk a motoron. Ha azt szeretnéd, hogy a tested is bírja a motorozást, akkor gondolnod kell az izületek védelmére (gyulladás, reuma, kopás) és az immunrendszer erősítésére is (multivitaminok).

Összegezve, ha meg van a megfelelő öltözet, védőeszközök, és a test is megkapja, amire az egészséghez szüksége van, akkor következmények nélkül, felhőtlenül élvezhetjük a motoros életformát.

Array