Védje értékeit költöztetésnél is. Tippek és tanácsok profiktól

költözés

Talán nem is gondolnánk, de költözés és pakolás közben számos veszély leselkedhet ránk. Pakolás közben leejthetjük a csomagokat, vagy a bútorokat. Így nemcsak az értékeinkben keletkezhet kár, hanem sajnos magunk is balesetet szenvedhetünk közben.

Vagy gondoljunk csak egy olyan egyszerű dologra mint például a fal, vagy ajtókeret leverése, lépcső korlát megkarcolása. Van egy jó hírünk! Ezek többsége pontos tervezéssel, és odafigyeléssel megelőzhető.

Mit tehetünk, ha magunk végezzük a költözést?

Célszerű a költözés előtt néhány nappal tervet készíteni, mit hogyan fogunk kivinni, hány ember szükséges ehhez. Megmérni a bútorainkat, hogyan fognak például kiférni az ajtón.

A mérés azért is különösen fontos, hogy ne a költözés napján szembesüljünk vele, hogy valami nem fér ki az ajtón, mert akkor kapkodunk kell és akkor kell neki állni szétszerelni stb.

Ez mind idő veszteséghez és plusz idegeskedéshez vezet.

Arra is időben gondolni kell, hogy a folyosókon elférünk -e. Célszerű akadálymentesíteni, és a felesleges dolgokat dobozokat elpakolni az útból, hogy könnyebb legyen forgolódni a bútorokkal.

Hogyan óvjuk a falakat és a bútorokat?

A bútorainkat védhetjük azzal, ha lefóliázzuk őket, vagy az oldalára és sarkaira ragaszthatunk néhány karton vagy buborékfóliát. Ezzel nemcsak a bútort védjük, hanem a falat is.

A lépcsőházakban, szűk folyosókon pedig érdemes karton papírt ragasztani a falra, hogy védjük a vakolatot és ne legyen kellemetlenség a házmesterrel vagy a lakóközösség valamelyik tagjával.

Nem is gondolnánk de a ruha is számít!

Egyértelmű, hogyan olyan ruhát kell felvenni amit nem féltünk, ha piszkos lesz, vagy esetleg véletlenül elszakad. Azonban van még néhány praktika amire nem árt odafigyelni.

Ilyen például, hogy a nadrág szára ne legyen túl bő, mert könnyen elakadhat. A másik fontos a lábbeli. Célszerű acélbetétes munkavédelmi bakancsot viselni, mely véd minket az elcsúszástól, és az esetleges sérülésektől, amelyet a lábfejünkre eső tárgyak okozhatnak.

Bízza profi költöztető cégre!

Ha profi költöztető cégre bízza a költözést, akkor a fent felsorolt veszélyek miatt egyáltalán nem kell aggódnia. A költöztető cég nagy tapasztalattal rendelkezik mint a pakolás,mint a szállítás területén. Ők mindenre váratlan körülményre fel vannak készülve, és pontosan megterveznek helyettünk mindent. Ráadásul abban is biztosak lehetünk, hogy a dolgaink épségben kerülnek az új helyükre. Ha költöztető céget bízunk meg akkor is lehet olcsó a költöztetés, hiszen cégünk kedvező áron dolgozik, és amennyiben Ön is részt vesz a folyamatokban a költségek jelentősen csökkenthetőek. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, de ha például mi csomagolunk akkor ezzel máris olcsóbb lehet a költözés.

Ha nem szeretne a költöztetéssel bajlódni, hívjon minket, és közösen mindent megtervezünk, a kivitelezést pedig nyugodtan ránk bízhatja.

Array