Új ház, elektromos fűtéssel? Erre figyelj oda!

elektromos padlófűtés

A kellemes előbb testet, majd lelket átható melegség minden pénzt megér. De mi van akkor, ha az elektromos rendszer kiépítése nem csak kevés felfordulással, hanem minimális kiadással jár együtt? Mert igazság szerint erről van szó.

Megéri belevágni!

Az elektromos fűtés kétségtelenül modern, gazdaságos és hatékony választás. Mivel bőven akadnak figyelemre és beépítésre méltó variációk, ezért célszerű alaposan végiggondolni, hogy melyik az a típus, ami adott helyzetben a legtöbbet nyújthatja. Hogy csak néhány példát említsünk: a high-tech infrapanelek jellegzetessége a szelíd légáramlás, aminek hála a meleg levegő nem száll fel túlságosan gyorsan hideg területeket kialakítva, hanem szépen komótosan oszlik el a padló és a plafon között, miközben persze a biztonságos, természetes, tápláló infravörös sugarak is adottak. A fűtőszőnyeg alacsony burkolás esetén is alkalmazható. A csemperagasztóba beágyazott rendszer a burkolatot átmelegítve adja át a hőt. Előnye, hogy nem igényel semmiféle karbantartást, ráadásul a köpenyében található árnyékolás megakadályozza az elektroszmog keletkezését. A szerelése, telepítése mindennek tetejében gyors és pofonegyszerű. Az elektromos kazán is megfontolásra érdemes variáns, amit 22,5 kilowatt hőveszteséges családi házak, épületek, közös helyiségek fűtésére alkalmas. A modern, fali kivitel eleve praktikus, de mindez semmi. A legfőbb pozitívum az esetében, hogy közel száz százalékos hatékonyságra képes, mindezt csendesen, gazdaságosan, garantálva a magas hőkomfortot.

Az elektromos fűtési megoldásoknak csak egy kis szeglete mindez, ám egy valami minden egyes technológia esetében adott: a gazdaságos üzemeltetés. Ráadásként azáltal, hogy kevesebb energia fogy, a környezet védelme is megvalósulhat, amellett persze, hogy az energiaszámlákon látható összeg sem ugrik meg váratlanul.

Mi a helyzet a beruházási költségekkel?

Konkrét példával élve az elektromos padlófűtés beszereltetési költségei minimálisak. Miközben a kivitelezés határozottan egyszerű, hiszen a gyakorlatban a járófelület alá kerül be a fűtőkábel, ami így tulajdonképpen előbb a betont melegíti át, ami aztán tovább adja a burkolatnak a hőt.

Array