Terra (LUNA) 2022-ben: Mi a fennforgás körülötte?

szőke nő

A LUNA a Terra hálózat natív tokenje, amely a közelmúltban közel 70 százalékos növekedést ért el. Tavaly például a világ második legnagyobb tétes eszközévé vált, megelőzve az Ethereumot (ETH), amelynek értéke 28 milliárd USD. Tehát a Terra (LUNA) jó befektetés 2022-ben? Mit jósolnak a szakértők a Terra (LUNA) árfolyamának 2022-ben? Olvass tovább, hogy megtudd!

Előzetesen a kriptovalutákról

Mielőtt fejest ugrunk a LUNA-val kapcsolatos információk tömegébe, érdemes azért megnézni, hogy miről is van szó. Ez a token lényegében egy hasonló fizetőeszköz, egy kriptovaluta, mint a Bitcoin. Ez azt jelenti, hogy nincs központi bankhálózattal kapcsolata, és az árfolyama igen gyorsan tud változni, és igen drasztikusan is. Ma már oda jutott a kriptovaluták piaca, hogy gyakorlatilag az online kaszinókban is lehet ilyenekkel fizetni, sőt, akár a kifizetésedet is kérheted kriptóban. Ami azt illeti, vannak már kifejezetten kriptokaszinók is, ahol a Ice Casino is már úgy működnek, hogy közvetlen a kriptovalutát teszed meg tétnek. Ezzel peidg igen szélessé vált a használható fizetési módok száma a legtöbb kaszinóban.

LUNA hírek és frissítések

  • Az alapító bejelentette a Terra hálózaton a Hard Fork-ot az ökoszisztéma fenntartása érdekében, amely egy teljesen új, az UST-hez nem kapcsolódó hálózat lesz. Továbbá, az új LUNA érméket az UST és LUNC tulajdonosok, valamint a Terra Classic fejlesztők számára fogják kiszállítani.
  • Május 31-én a Terra új tokent indított LUNA 2.0 néven, és egy régi token nevét LUNC-re változtatta.
  • A LUNA 2.0 bevezetésének első napján (május 31-én) a LUNA árfolyama a 25 dolláros szintre szökött, majd az első órában 8,56 dollárra esett vissza.
  • A LUNA jelentős zuhanáson ment keresztül: június első hetében az árfolyam 49%-kal, 9,164 USD-ről 4,635 USD-re esett.
  • Do Kwon, a Terra alapítója nyilvánosról privátra változtatta Twitterét. Ez azt jelenti, hogy csak az általa jóváhagyott követők láthatják a bejegyzéseit. Ez hatással lehet a befektetők bizalmára és a LUNA árfolyamára.

Miért esett drasztikusan a LUNA ára?

  • A LUNA ára azért csökkent meredeken, mert az UST, a Terra stabil érméje 1 USD alá esett, ami a befektetők eladását eredményezte.
  • Az UST összeomlásának oka, hogy az amerikai dollár 2022. május 9-én leértékelődött. A BusinessToday elemzője megemlítette, hogy az eset erős sokkhatást okozott a kriptopiacon, mivel rávilágít a stabilcoin hátrányára, hogy közvetlenül a támogató algoritmusra támaszkodik (ellentétben az USDT-vel és az USDC-vel, amelyeket a fiat pénz támogat). Ezért az összeomlás hatására a befektetők eladták a LUNA-t, ami egy rekorder visszesést okozott.
  • Visszatekintve 2022 elejére, a LUNA ára drámaian emelkedett a magas UST-kereslet miatt az Anchor protokoll 20% APY-t emelve. A gazdasági bizonytalanság miatt azonban ez a bizonyos stabilcoin modell jelenleg talán nem a legstabilabb opció. Bár az LPG támogató alapként Bitcoinba fektetett, ez nem igazán segít, amikor a tényleges problémával szembesül.

A LUNA-ról dióhéjban

Más stabilcoinokkal ellentétben a Terra ötvözi az árstabilitást és a fiat valuták nagyobb elfogadottságát a Bitcoin (BTC) cenzúrájával, miközben gyors és megfizethető tranzakció-feldolgozást kínál.

Daniel Shin és Do Kwon 2018 januárjában alapította a Terra-t (LUNA). Bár még viszonylag új, a Terra számos partnerségi kapcsolatot alakított ki különböző fizetési platformokkal, különösen az ázsiai-csendes-óceáni térségben. 2019-ben a Terra bejelentette partnerségét a Chai nevű dél-koreai mobilfizetési alkalmazással.

A LUNA 1 milliárd tokenből álló készlettel rendelkezik. Ha ezt a számot túllépik, a LUNA tokeneket elégetik, amíg vissza nem térnek az egyensúlyi készletszintre. Ezt követően a protokoll algoritmusán keresztül új LUNA tokeneket veretnek a Terra stabilcoin árfolyamának fenntartásához szükséges mennyiséggel.

A Terra (LUNA) árnövekedése

A LUNA-t először a befektetők számára tették elérhetővé néhány nagyobb tőzsdén a zártkörű tokenértékesítések során. Az értékesítés 2018 augusztusában ért véget, és a Terra 32 millió USD-t tudott összegyűjteni. Egy évvel később, 2019. augusztus 2-án a Terra (LUNA) ára 1,34 USD volt. Ezután augusztus 14-én az árfolyam megugrott, és elérte az 1,40 USD értéket. Ezt az emelkedést azonban csökkenés követte. A 2019-es év végéig a LUNA árfolyama 0,26 USD volt. 2020-ban a Terra Protocol DeFi és stablecoin projektjei elindították a LUNA piaci értékét 200 millió USD-re.

Terra (LUNA) árelőrejelzés a szakértők szerint

A LUNA az elmúlt hónapokban az egyik legnépszerűbb kriptoeszközzé vált. Ez a kriptoeszköz a befektetők nyereségének több mint 60 százalékát hozta vissza. A LUNA már most is fundamentálisan erős, és ha az árfolyam 100 dolláron zár, akkor valószínűleg új csúcsokat fog látni.

Sok kripto szakértő nagyon vonzó kriptopénznek tartja a Terra (LUNA)-t, mert a Terra (LUNA) nagy potenciállal és ambícióval rendelkezik, mint csere- és fizetőeszköz. Egy másik ok, hogy a Terra (LUNA) bekerült a piaci tőkeérték alapján a top 10 vezető kriptopénz közé.

A WalletInvestor előrejelzése szerint a LUNA értéke 2023-ban fokozatosan csökkenhet a 2022-es emelkedő tendencia után. Mégis, ugyanebből a forrásból származó előrejelzés szerint a LUNA árfolyama 2022 közepén elérheti a 170 USD-t. Míg a többi szakértő előrejelzése szerint a LUNA 2022-ben átlépheti a 130 USD átlagos árszintet, addig a token kereskedési árfolyamának minimálisan előre jelzett értéke 131,15 USD lehet az év végén.

Túl késő LUNA coint vásárolni 2022-ben?

A 2020. március 18-i 0,12 USD-s mélypont óta a LUNA az elmúlt két év egyik legjobban teljesítő kriptopénzévé vált, közel 76 130 százalékos emelkedéssel. Sőt, 2022 márciusában a LUNA a piaci kapitalizáció alapján a 7. helyen állt a vezető kriptoeszközként.

Array