Szakértői tippek az online póker versenyeken való sikerhez

szakértő

A póker a világ egyik legnépszerűbb kártyajátéka, melynek eredete mai napig vita tárgyát képzi. A stratégiai játékot sokan szerencsejátéknak nevezik, azonban a profi szintű pókerezés nem kevés tudást igényel. A póker a világ minden pontján közkedvelt játék, éppen ezért az online poker Magyarország szempontjából is népszerű elfoglaltság. Hazánkban bárhol van lehetőségünk virtuálisan pókerezni, valamint számos fizikai kaszinóban is lehet játszani. A pókerezésre külön versenyeket rendeznek, de felmérések alapján családi és baráti körökben is igen sokan játszák a kártyajátékot.

Póker, mint stratégiai játék

A pókert számos formában lehet játszani, a hagyományos asztali játéktól kezdve egészen a videopókerig. Habár a kártyajátékok többségét kaszinókban és online szolgáltatóknál is meg lehet találni, a póker nem csupán szerencsejáték. Természetesen a sikert könnyebb elérni némi szerencsével, hiszen ha jó lapok kerülnek a játékos kezébe, akkor nagyobb az esély a nyerésre. Azonban az igazsághoz hozzátartozik, hogy a póker játék során számos opcióra figyelni kell, ezért nagyon ajánlott a megfelelő tudás elsajátítása. Egy-egy meccs során a játékosoknak van lehetőségük arra, hogy kiszámolják a lapok esélyét, valamint megfigyeljék, hogy az asztal közepén milyen lapok vannak. Figyelni kell az ellenfél játékra, arckifejezésére és mozdulataira, ugyanis ez sokat elárulhat a helyzetéről. A játékosok ezenkívül a kezükben lévő lapok erősségét is egyszerűen meghatározhatják.

Mindebből tehát az látszik, hogy előzetes felkészülés nélkül, csupán szerencsével nincs sok esélyünk nyerni. A legtöbb kártyajátéknál fontos a stratégia és az előre tervezés, ezekre pedig ma már rengeteg lehetőségünk adott, akár ingyenesen is. Ez főként akkor fontos, amennyiben a pókerező versenyszerűen szeretné űzni a kártyázást. A versenyek előtti felkészülés elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeres legyen a részvétel.

Alapszabályok

Az alapszabályokat könnyű elsajátítani, a felkészülés pedig nem igényel különösebb szaktudást. A póker alapszabályai egyszerűek, melynek lényege hogy a játékos kezében a legjobb lapok legyenek. A nyeréshez a legjobb lapkombinációkra van szükség, melyekre külön szabályok léteznek.

Lapkombinációk:

 • Royal flush
 • Színsor
 • Full house
 • Szín
 • Four of a kind
 • Drill
 • Sor
 • Egy/Két pár
 • Magas lap (High card)

Az alapok elsajátításához tisztában kell lenni a póker lapkombinációival. Az a játékos nyer, akinél a legerősebb lapkombináció van, ez pedig a royal flush, mely egyszínű 10, bubi, dáma, király, ász lapokból áll. Amennyiben két játékos is rendelkezik ezzel a kombinációval, akkor a játék eredménye döntetlen.

Tippek a sikeres versenyzéshez

Rengeteg hasznos stratégiai tipp és tanács létezik az interneten arra vonatkozóan, hogy hogyan válhat belőlünk sikeres pókerversenyző. Főként kezdőknek érdemes azoktól megfogadni a tanácsokat, akik hitelesek, és biztosan sikeresek a hivatásukban, például szakértők, vagy olyan játékosok, akik több év tapasztalattal rendelkeznek. Könyvekből, vagy akár oktató videókból is lehet tanulni, azonban leghasznosabbnak mindenképp a pókerversenyek közvetítései bizonyulnak. Az alapok elsajátítása mellett tisztában kell lenni a pókerezés során használt szakszavakkal és lépésekkel, mintpéldául a “buy-in”, a “preflop” vagy a “3-bets”. Ha ezekkel tisztában vagy, akkor a későbbiekben automatikusan tudni fogod, hogy melyik lépést és kombinációt használd fel.

Összegyűjtöttünk néhány szakértői tanácsot és tippet, melyet érdemes megfogadni, ha sikeres pókerversenyző szeretnél lenni:

Array
 1. Többször játssz, kisebb tétekben
  Mivel a pókernek óriási a piaca, és hatalmas rá a kereslet, a legtöbb kaszinó kínálatában elérhető. Ebből adódik, hogy ma már rengeteg olyan oldallal találkozhatunk, ahol a pókerversenyek tétjeit nagyon alacsonyan is meg lehet tenni, akár 500-1000 forintban. Habár a legtöbben magas tétekben szeretne játszani, hiszen azzal lehet nagyobb pénzt keresni, azonban kezdőként érdemes inkább több versenyen résztvenni, és kisebb tétekben játszani.
 2.  Légy türelmes és tudd, hogy mikor kell blöffölni
  A türelem elősegíti, hogy megfontolt, ésszerű döntéseket tudj hozni. Ez rendkívül fontos, ugyanis ezáltal koncentrált tudsz maradni, és lehet, hogy észreveszel majd olyan lehetőségeket is, amelyeket mások nem. Emellett fontos megtanulni, hogy mikor érdemes blöffölni, ugyanis habár a blöffölés nagyszerű mód arra, hogy növeljük a nyerésünk esélyét, a túl gyakori blöffölés ellenkező eredményt hozhat.
 3. Tarts szüneteket
  A pihenés, és a szünetek beiktatása elengedhetetlen a sikeres versenyzésekhez. A szünetekkel van időd felkészülni, valamint megelőzhető a függőség kialakulása is. Minden sikeres, profi pókerező ajánlja a rendszeres kikapcsolódást, ugyanis a szünet után könnyebb a koncentráció és a stratégiák alkalmazása is.