Reggelizz úgy, mint egy király! – Brunch ötletek a legmenőbb reggelizőhelyek mintájára

reggelizőpelyhek

A reggeli a nap legmeghatározóbb étkezése, hiszen feltölt energiával és megalapozza az aznapi hangulatot. Épp ezért időnként jó megadni a módját és csapni egy óriási brunchot! A különféle izgalmas fogásokkal megpakolt asztal már ránézésre is csodálatos, pláne, ha meg is osztjuk másokkal! De milyen ételeket készítsünk? Brunch ötletek következnek.

Örök klasszikusok

reggelizőhelyek kínálatában szinte kivétel nélkül megtalálhatók az igazi brunch-klasszikusok. Ezek a fogások soha nem mennek ki a divatból és azonnal ezek jutnak eszünkbe a hosszú, kiadós étkezésről. Nézzük, mik tartoznak ide!

A legnépszerűbb brunch fogások kétségtelenül a tojásos ételek. Az igazi angol reggeli, az egg benedict, az omlett, a rántotta vagy a tükörtojás fontos elemeit alkotják a reggelinek. De ide tartoznak az olyan sült fogások is, mint a french toast (bundáskenyér), a pancakes (amerikai palacsinta) vagy a gofri.

A Közel-Kelet ízei

Ha reggeliző éttermeket böngészünk a Brunch Budapest adatbázisában, azonnal feltűnik, hogy a közel-keleti konyha a brunchozók világát is meghódította. Nem csoda, hiszen a jellemzően sok kicsi (hideg és meleg) mezze tökéletesen beleillik a bőséges „terülj-terülj asztalkám” koncepcióba.

Ma már szinte mindenki ismeri a humuszt, ami nem más, mint egy egyszerű csicseriborsókrém, amit rengetegféleképpen ízesíthetünk és zöldségekkel, lepénykenyérrel fogyasztunk. De a közel-keleti brunch ételek közül népszerű fogás a labneh (kecskekrémsajt fűszerekkel és olajjal) és a muhammara (sült-paprika krém) is.

Egészséges reggelik

Attól még, hogy bőségesen megpakoljuk a reggeliző asztalt, nem muszáj lemondanunk az egészségről! Számos olyan népszerű brunch fogás létezik, amelyek nagyon jót tesznek az egészségünknek, ezért akkor sem ütközünk akadályba, ha éppen akkor rendezünk brunchot, amikor diétázunk.

Az egyik legkiválóbb egészséges reggeli étel a zab. Készíthetünk belőle granolát vagy kását, amiket bármilyen gyümölccsel, magvakkal és ízesítőkkel díszíthetünk fel és tehetünk gazdagabbá. Szintén dekoratív reggelik a különféle színes smoothie-k, de a chia puding és egy jól megpakolt, szépen elrendezett gyümölcstál is jól mutat az egészséges reggelik asztalán!


Array