Praktikus kiegészítők a vacsora felszolgálásához

praktikus kiegészítők vacsorához

A konyha kétségkívül a háztartás egyik legfontosabb pontja. De vajon miért alakult ez így? Az oka nagyon egyszerű, hiszen mivel itt készülnek a finomságok, itt fogyasztjuk el a reggeli kávét és az esti bort, így sok időt tölt itt a család nagy része. Bár a reggelek nagy része rohanással telik, vacsoránál bőven van idő megbeszélni a nap történéseit. Lássunk néhány praktikus kiegészítőt, amivel megkönnyíthetjük a mindennapokat!

A konyha, mint központi helyszín

A főző részleg mindig az a hely volt, ahol a család kísérletezett az ízekkel, letesztelték a gasztronómiai fogásokat, ha pedig valami nem ment, akkor legalább együtt töltöttek nmi időt. A konyha tehát mindig és mindenkor fontos szerepet játszott a család életében és ez a mai napig így van. Egy jó vacsorából például nem hiányozhat egy finom étel és legalább egy jó bor, amit a partnerrel együtt fogyasztunk el. Ennek a helyiségnek ugyanis mindig pozitív energiákkal kell rendelkeznie, így nem árt a saját ízlésünk és igényünk szerint berendezni.

Ha például szívesen fogyasztunk el minden este egy-egy pohár bort, akkor a felszereltségnél mindenképpen érdemes erre is ügyelni. A borászati kellékek fontos elemei lehetnek a konyhának, legyen szó egy egyszerű dugóhúzóról, borhűtőről, esetleg egy dekantáló kancsóról. Ezekbe csak egyszer kell beruházni, azonban hosszú ideig megkönnyíthetik a mindennapi italozást.

Főzzünk kuktában!

A régiek imádtak kuktában főzni, minden háziasszony álma egy ilyen eszköz volt. Bár sokszor szórakoztató és élvezetes a sürgés-forgás a konyhában, nem mindig van sem időnk, sem pedig kedvünk arra, hogy a gáz mellett álldogáljunk. A kuktafazék pontosan erre kínál kényelmes megoldást, ráadásul a legtöbb esetben már igazán baráti áron. Egy ilyen praktikus konyhai eszközzel sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé válik a főzés, hiszen közben elmehetünk és bedobhatunk egy mosást, tanulhatunk a gyermekkel. Ezidő alatt pedig elkészül a vacsora, amit aztán együtt fogyaszthatunk el.

Tálaló szettek apró falatokhoz

Ha pedig úgy döntünk, hogy inkább valamilyen apróbb finomságokat készítünk, mint a mártogatósok, akkor jó szolgálatot tehetnek a kerámia tálalók. A kenyértartó és szósz tálaló például dekoratív kiegészítője lehet a konyhának, amit pillanatok alatt használatba lehet venni. A tetejét pedig vágódeszkának álmodták meg, így a bagettet sem kell az asztalon vagy a pulton felszeletelni a vacsorához.

Összegezve

A vacsora elkészítéséhez és felszolgálásához tehát nincsen sok mindenre szükség, azonban néhány eszköz jóval könnyebbé teheti a mindennapokat. A borászati kellékek mellett, mint a borhűtő vagy adugóhúzó, hasznos kellék egy kukta, illetve egy szósz tálaló, ami nemcsak praktikus, hanem még jól is mutat az asztalon.

Array