5 hasznos tipp a problémamentes költözésért, ha külföldön telepedsz le.

költözés1

Új országba költözni mindenképpen izgalmas, nagy kalandnak ígérkező esemény, de gyakran ijesztő feladat, amely több tervezést igényel, mint a belföldi költözések. A megfelelő tanácsok betartása azonban segíthet nyerő pozícióba kerülnöd a stresszes költözés ellenfelekét!

  • Készülj fel a költségekre

Két fő költséget kell kezelned, ha külföldre költözöl.

Ezek a költöztetőcégnél felmerülő költöztetés, valamint saját (és családtagjaid) költöztetésének költségei: beleértve a repülőjegyeket, szállodákat és egyéb költségeket.

A házi kedvencek mozgatása is költségekkel járhat. Ha nem autóval juttok el az új otthonotokba, ababn az esetben érdemes informálódni a kis kedvencek szállításával kapcsolatban

A nagy távolságra történő költözés logikailag és logisztikailag is több időt és energiát vesz igénybe a cégek számára, így érdemes mielőbb kiválasztani azt a céget, akire szívesen rábízod az értékeidet!

  • Kérj árajánlatokat

Miután tisztázódott, hogy mikor költözöl, és az is, hogy pontosan mennyi holmit viszel magaddal, érdemes felkeresni a korábban összegyűjtött költöztetőket, és árajánlatot kérni.

Egy professzionális költöztető cég esetében személyes árajánlatot és becslést is kérhetsz, hogy ne érjen meglepetés akkor, amikor ideje kifizetni a költöztetőket.

Végezz összehasonlító elemzést 3 és 4 költöztetéssel foglalkozó cég között, és tegyél fel nekik kérdéseket arról, hogyan számítják ki az árat, milyen szintű biztosítást kínálnak, valamint néhány példát a közelmúltbeli országonkénti költöztetéseikre.

Legyél óvatos minden olyan becsléssel, amely lényegesen alacsonyabb a versenytársainál. Sok esetben ezek túl szépek, hogy igazak legyenek: a több száz, ezer kilóméteres szállítás során nem érdemes zsákbamacska céget megbízni.

  • Hozz létre ellenőrző listát

Tervezz meg egy csomagolási ellenőrzőlistát, hogy nyomon tudd követni a csomagolást és az egyéb, költöztetéssel járó feladatokat.

Osszd fel ezeket a pontokat hetekre, napokra és töltsd fel az ellenőrzőlistát jegyzetekkel, emlékeztetőkkel, rendelj feladatokat a család többi tagjához, és kérj segítséget, ha a dolgok kezdenek stresszessé válni, vagy szükség van egy második (és harmadik) kézre, hogy minden a terv szerint haladhasson.

Nagyszerű megközelítés, ha minden héten felosztod az otthonod szobáit és az ott lévő tárgyakat, amelyeket ki kell szortírozni és be kell csomagolni.

Készen kell állnod időben – lehetőleg idő előtt – hogy minden váratlan akadozás megoldódjon, a problémák pedig megelőzhetőek legyenek.

Ahogy áthaladsz az egyes szobákon, jegyezd fel, hogy mit csomagolsz be és mit dobsz ki. A nyomon követés elengedhetetlen, még akkor is, ha csak kipipálod a listán szereplő elemeket, így láthatod, hogy mi készült el, és mi az, ami még hátra van.

költözés3

  • Csomagolj megfelelően

Magától értetődik, hogy a hosszabb úton töltött idő több lehetőséget jelent holmidnak a járműben való megsérülésre. A csomagolás során alkalmazott fokozott odafigyelés megelőzheti azt a kellemetlen helyzetet, hogy megsérülnek az értékeid.

A masszív, mozgatható és költöztetésre alkalmas dobozok vásárlása és beszerzése agy részét képezi a feladatnak. Költöztetési kellékeket vásárolhatsz a költöztető cégétől; általában ragasztószalagokat és egyedi dobozokat árulnak, bizonyos esetekben be is csomagolják a tárgyaidat helyetted. Használd ki ezt a szolgáltatást, így időt takaríthatsz meg.

  • Ezt tedd a költözés napján

Maradj az ingatlan közelében vagy az ingatlanon belül, de próbálj meg távol maradni a költöztető általuk használt bejáratoktól, mivel azon gyakran ki- és bemennek az ingatlanba, amelyben akadályozhatod őket.

A profi költöztetők tisztelik a szomszédokat és korlátozzák a zajt, de mindig érdemes kapcsolatba lépni velük és előre figyelmeztetni őket arra, hogy a megszokottnál nagyobb zsivajjal találkozhatnak.

Mielőtt még a sikeres bepakolást követően elhagynád az ingatlant, érdemes ellenőrizned, hogy mindent magaddal viszel-e, amire szükséged van. Ha úgy érzed, akár 3-4 alkalommal is körbejárhatod a szobákat, hogy biztosra menj4

Már indulhatsz is!

A professzionális költöztetők segítségével a kicsomagolás folyamat gyerekjáték lesz. Még inkább, ha már van egy alaprajzod, és van ötleted, hogyan irányítsd majd a szakembereket, hogy helyezzék el a tárgyakat, miközben beviszik őket.

költözés2

Szükség van rájuk!

Teljesen mindegy, hogy külföldre készülsz egy félévre, vagy az egész családdal kezdesz új életet a világ másik felén, akkor is át kell költöztetned a szükséges holmikat.

A folyamat megkönnyítése érdekében sokan úgy döntenek, hogy egy költöztető céget vesznek igénybe. Ezek a cégek jártasak abban, hogy a külföldre költözés minden vonatkozásában segítséget nyújtsanak, akár minden lépésnél segítségre van szükséged, akár csak néhány tanácsra van szükséged.

Ha egy egyszerű módot keresel arra, hogy stresszmentes legyena  külföldre költözés, akkor a költöztetési szolgáltatás legyen a folyamat első állomása!

Franko Költöztetésnek ez meg sem kottyan!

A cég kizárólag költöztetésre specializálodott, így minden adott, hogy értékeid biztonságban legyenek a hosszú út során:  modern, tiszta költöztetésre kialakított, nagy raktérfogatú, zárt, burkolt, filcezett felépítménnyel rendelkező tehergépkocsikkal rendelkeznek.

Akár kompletten, tehát be- és kicsomagolással (szekrények, tárolók beltartalmának dobozolása), biztosítással és vámolási ügyintézéssel együtt végzik el a költöztetést.

A költözéssel járó összes nyűgöt leveszik a válladról, természetesen garanciát vállalva!

Ne feledd, hogy a folyamat eltarthat egy ideig, ezért és a stresszmentes költözés érdekében a lehető leghamarabb lépj kapcsolatba egy költöztető céggel!

Array