Párkány kisokos és a kőpárkányok rejtelmei

párkány1

Találós kérdés: Mi a kezdő építészek, lakberendezők és lelkes felújítók kedvenc kifejezése? Természetesen a párkány. Sajnos sok szakmabeli ejt olyan hibát, hogy összetéveszti a párkányokat a könyöklők fogalmával. Vajon miért? Talán azért, mert ennek a két tárgynak igen hasonló nem csak a megjelenése, de még a rendeltetése is. A további félreértések elkerülése miatt most azt a kérdéskört fogjuk alaposabban kivesézni, hogy mik a fő különbségek a párkányok és a könyöklők között.

Így különböztesd meg a párkányt a könyöklőtől! -hasznos tudnivalók

Az első és egyben legfontosabb különbség az elhelyezésben keresendő: míg a párkányokat az ablakon kívülre szokták helyezni, addig a könyöklőket beltérre, méghozzá az ablakba szokták tenni. Egyfajta kényelmi funkciót tölt be, ezen kívül pedig a beltérhez vagy éppen a szobánkhoz színben tökéletesen passzoló könyöklő akár még divatos benyomást is kelthet.

Kivitelezőként pedig igen fontos odafigyelni arra is, hogy az ablakon kívülre felszerelt párkány szívósabb és időtállóbb legyen, mint a beltéren helyet kapó könyöklő. Ez azért is kulcsfontosságú, ugyanis az időjárás viszontagságai gyorsan kárt tehetnek benne, amennyiben pedig nem minőségi alapanyagokból készült, tönkre is tehetik.

Éppen ezért megfelelő, erős anyagra van szükség, az ellenálló képesség pedig varázserővel bír ebben az esetben. Forró napsütés és fogcsikorgatóan hideg fagyok? Egyik sem jelenthet problémát vagy kihívást, ha a párkányunk strapabíró és megfelelő szakértelemmel lett előállítva.

párkány2

Minden, amit a párkányokról tudni akartál

A párkány elsődleges célja az, hogy megóvja a házunk falát a zord és igen változékony időjárási körülményektől. A rendeltetésének megfelelő, tökéletes párkány összegyűjti és elvezeti az érkező csapadékot, méghozzá anélkül, hogy közben a homlokzat kárt szenvedne.

Mi az a káva?

Káva, igen, jól olvastad. Itt nem a reggeli finom, forrón hívogató fekete kávéra gondolunk, hanem olyan nyílászárókra, illetve a falban helyet kapó ablakok keretére, amely megtartja ezeket és gondoskodik a tökéletes záródásról is. Felmerülhet az abszolút jogos kérdés: hogy kapcsolódik mindehhez a párkány? A válasz egyszerűbb, mint hinnénk: ezen helyezkedik el a párkány, amely a kávát is védi. A frissen vakolt fal itt nagyon sérülékeny lehet, ezért jócskán ráfér a törődés és az extra gondoskodás.

A párkány előnyei

  • Esztétikus
  • Könnyen tisztán tartható
  • A szennyeződések nem tehetnek kárt benne
  • Praktikus, hiszen tárolási funkcióval is rendelkezik
  • A kültéri virágainknak és kannáinknak tökéletes helyet biztosít
  • Strapabíró
  • Nem kell évente cserélni
  • Könnyen tisztíthatóak
  • Ellenállnak a külső behatásoknak is

Hőszigetelés

A párkányok további előnyei közé tartozik még az a képessége, hogy a nedvességet kint, a meleget pedig bent tartja. Amennyiben megfelelően lett beépítve, nem kell attól tartanunk, hogy kiszökik a meleg.

ablak

Minőségi kőpárkányok garanciával

Mi, a Párkányos cégnél hisszük, hogy mindenkinek joga van hozzáférni a jó minőségű, nem túlárazott párkányokhoz.

Éppen ezért elkötelezetten végezzük a munkánkat és szeretettel várunk minden egyedi megrendelést!

Baranya, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves és Pest megyében dolgozunk, telephelyi átvétellel pedig 6 óra múlva bárki haza is viheti újdonsült, frissen elkészült párkányát!

Az ablakpárkány nem sátántól való, felesleges kiegészítő, hanem egy hasznos funkciókkal rendelkező alapszükséglet mindannyiunk számára. Éppen ezért ma már szinte az összes ablak kötelező elemeként tartjuk számon.

Nálunk pedig mindenki kedvező áron juthat hozzá ehhez a nélkülözhetetlen csodához!

A párkányok pozitívuma és nagy előnye, hogy strapabírásának köszönhetően nem engedi befolyni a vizet, így nem kell attól sem félnünk, hogy egy reggel arra ébredünk, hogy minden csuromvíz. Gondold át most te is az életedet és válassz bármilyen anyagú párkányt, a lényeg csupán annyi, hogy kellő odafigyeléssel és szeretettel válaszd ki a számodra leginkább megfelelőt!

Array