Őszi praktikák a hangulatos konyháért

konyha őszi dekoráció

Néhány dekorációs tipp, amivel az évszakra hangolódhatunk.

Lassan már télbe fordul az ősz, de ha még nem tettük, néhány hétig biztosan kiélvezhetjük az egyik legszínesebb hónap szépségeit – akár a lakásban is. Néhány dekorációs tippel az otthonunkat is áthangolhatjuk, és az ebéd is jobban esik majd, ha a kellemes hangulatú környezetben fogyasztjuk el. A konyhában megtalálható ételek akár második funkciót is kaphatnak, ha a lakásunk díszeként használjuk fel őket.

A tök nem csak a sütésre várakozva, a konyhabútor munkalapján mutat jól, hanem dekorációként sem utolsó! Az őszi gyümölcsökből készített tál vagy kosár nem csak a desszertek lehetséges tálalási módja, hanem az ebédlőasztal dísze is lehet. A körte, az alma és a tök jól mutatnak egymás mellett, különösen akkor, ha néhány színes falevéllel is kiegészítjük őket. Használhatunk terméseket, bogyókat, és akár néhány csonthéjas is fokozhatja a látványt.

A dísztök más formában is lehet igazi asztali dísz. Használhatjuk a gyertya alátétjeként, és bár a Halloween már véget ért, egy piros gyertya olvadásával még megidézhetjük a szellemes ünnep hangulatát.

A konyhában nem tűnik túlzásnak az sem, ha a csillárunkat díszítjük. Amennyiben nem balesetveszélyes, ha néhány falevéllel felturbózzuk, akkor akár igazi fészket is készíthetünk rá, ami egyrészt megtöri a fényt, másrészt varázslatos erdei hangulatot kölcsönöz a helyiségnek.

Ha pedig már az erdőről volt szó, miért ne hoznánk közelebb az otthonunkhoz? A textilek színével a konyhában is visszaadhatjuk az erdő színeit: válasszunk zöldeket, barnákat, vöröset és narancsot! Kellemes és barátságos, meleg hangulatot árasztanak majd. Teríték és textilszalvéta szép kombinációja gyönyörűen fest majd. Dekorációnak használjunk faágakat, bogyós gyümölcsöket, de nem feledkezzünk meg a szezon sztárjainak számító gesztenyékről sem. Kisebbeknek kedves elfoglaltság a gesztenyebabák készítése, amikből akár kiállítást is rendezhetünk a konyhai vitrinben.

Praktikus felhasználási módja a kukoricáknak, ha a héjukból csokrot készítünk, de a kiszáradt csutka is felhasználható egy koszorú alapjául.

Array