Fa babaház

fa babaház

Vajon van-e olyan gyermek kerek e világon, aki nem álmodott soha egy kicsike kis házikóról? Egy kuckóról, amit ő rendezhet be. S amit ő népesíthet be fantáziájának szülötteivel? Valószínűleg nincsen. Ebben a vágyban ugyanis több, életkori sajátosságon alapuló hatás keveredik. Ám a legfontosabb, hogy ha mindez valóra válik, akkor a játék öröme garantáltan felülmúlhatatlan!

A miniatürizált házikóban csak babák lakhatnak?

Természetesen nem. S éppen ezért nemcsak a kislányok egyik kedvenc játékává válhat. A babaházba plüssök vagy éppen autók épp ugyanúgy beköltözhetnek, mint más figurák. Tulajdonképpen csak a gyerekek képzeletvilágán múlik, hogy a szobákban milyen élet folyik.

A fa alapanyagból készített babaház több szempontból is különleges. Egyrészt egyedi, egy lapon sem említhető a tömegtermelés sablonos variációival. Másrészt tartós, olyannyira, hogyha a gyerkőcök rendeltetés szerint használják, akkor akár több generációt is kiszolgálhat. Harmadrészt szép, köszönhetően az aprólékos, minden részletre kiterjedő mesteri kivitelnek.

A játékok nagyrészt képesség- és készségfejlesztő tulajdonságokkal is büszkélkednek. Ez alól a babás házikó sem kivétel. Na, de pontosan mi történik a játszás hevében?

A kommunikációs készség fejlődik, mert többnyire a lakók beszélgetnek, interakcióba keverednek egymással. Azaz a lurkók hangos dialógusok formájában élik meg a falak között történő eseményeket. Amiket a fantáziájuk ír körül, tehát a képzelőerő fejlesztése is magától értetődik. A szem-kéz koordináció finomodik, miközben a különböző figurák szobáról-szobára járnak.

Az örömteli időtöltéshez a kis barátok, barátnők is becsatlakozhatnak, vagy akár családi kikapcsolódásnak is tökéletes a babaház mindennapjainak kitalálása és eljátszása. Pszichológusokból álló kutatócsoportok megfigyelték, hogy a gyerekek egy-egy ilyen, szerepjáték során a napi gondjaikat képesek feldolgozni a megélt helyzeteken keresztül. Szóval a babaház nem egyszerűen csak játék, ennél sokkal több van benne, na meg a háttérben.

A bővítés soha nem ér véget?

Nem igazán. A fa babaház egyik legszebb tulajdonsága, hogy folyamatosan újrarendezhető, a lakók költözhetnek vagy új berendezésekre tehetnek szert. Magyarul a gyerkőcök hosszú időn át formálhatják a négy fal közrefogta világukat, a prémium minőségű kiegészítők közbenjárásával. Úgyhogy ünnepek idején nem is lehet kérdés, hogy aktuálisan mi legyen a meglepetés ajándék.

Array