Milyen praktikus cumisüvegek léteznek?

cumisüveg

A babavárás örömteli időszakában nagy szerepet kap a készülődés, a legszükségesebb kiegészítők beszerzése. A leendő anyukák gyakran meglepődnek, mikor megtudják, hogy nemcsak egyféle cumisüveg létezik. Több minőségi darab körül választhatunk.

A döntés függ a baba korától, a tápszer és szoptatás arányától, s valójában a baba preferenciáitól is. Mutatjuk, mely helyzetre milyen praktikus termékek léteznek.

Szoptatást kiegészítő cumisüveg

A főként természetes úton táplált kicsik számára különleges kialakítású termék kell. Fontos, hogy a cumi rész az emlő formájához hasonló legyen.

Számít az is, milyen gyorsan áramlik belőle a tej. Olyat válasszunk, melyből lassabban jön, hiszen a természetes táplálás során is alacsony a tempó. Ha a kiegészítő táplálásnál sokkal gyorsabban folyik a tej, a csecsemő egy idő után el fogja utasítani az emlőt.

Praktikus cumisüvegek újszülötteknek

Mind a szoptatás kiegészítésénél, mind teljes mértékben cumisüvegből táplálásnál van néhány lényeges szempont a kezdeti időszakban, azaz újszülöttek esetében. Lássuk, melyek a praktikus megoldások ismérvei:

  • A legkisebb űrtartalmú modelleket válasszuk ebben az életkorban.
  • Maga az etetőcumi is kicsi legyen.
  • Az üvegből készült darabok praktikusak, mert könnyen tisztíthatók. Ebben az életkorban a szülő eteti a gyermeket, így nem probléma, hogy viszonylag törékenyek.
  • Puhább és kellemesebb újszülötteknek a latex etetőcumi, bár gyakrabban okozhat allergiát, mint a szilikon.

Alapvető szabály, hogy mindig vegyük figyelembe a termék csomagolásának javaslatát életkor tekintetében! Ha még nincs tapasztalatunk a témában, érdemes több változatot is kipróbálni, s megnézni, melyiket részesíti előnyben a gyermek.

Praktikus megoldás nagyobb babáknak

Idősebb babák, gyermekek számára természetesen nagyobb űrtartalmú termék szükséges, nagyobb etetőcumival. Lényeges, hogy műanyagból készüljön, hiszen a gyermek már önállóan is használja. Mivel könnyen leejti, az üveg teljesen ki van zárva. A fogzási időszakban pedig a szilikon etetőcumi előnyösebb, hiszen ezt nehezebb szétrágni.

Kiválóan tisztítható cumisüveg

A praktikumhoz hozzátartozik a tisztíthatóság. Ehhez a következő tanácsokat fogadjuk meg:

  • Minél több alkotóelemből álljon a termék! Könnyebben mosható, ha sok részre szét tudjuk szedni.
  • A széles nyakú üvegeket preferáljuk!
  • Az üvegből készült darabokat könnyű tisztítani, bár nem jók későbbi életkorra.
  • Higiénikusabbak a szilikonból készült változatok, hiszen szinte taszítják a szennyeződéseket.

Manapság egyre praktikusabb darabokat tudunk beszerezni higiénia szempontjából. Szerencsére a cégek, melyeknek fő profilja a cumisüveg forgalmazása, erre is odafigyelnek.

Összegezve: A cumisüveg választék gyakran összezavarja a kezdő édesanyákat. Másfajta termék szükséges ugyanis különféle életkorokban, s táplálástól függően. Emellett a higiéniai szempontok is beleszólhatnak a döntésbe. A fenti információk birtokában nagyobb eséllyel találjuk meg a gyermekünknek megfelelő változatot.

Array