A legpraktikusabb fürdőszobai kellékek

fürdőszoba kellékek

A zuhanykabin vagy kád, a mosdókagyló és egyéb szaniter termékek alapvető berendezési tárgyak a fürdőszobában. Ahhoz azonban, hogy valóban otthonos és kényelmes helyiséggé váljon, érdemes további kiegészítőket beszerezni. Az alábbiakban sorra vesszük a legpraktikusabb kellékeket.

Kilépők

Nemcsak praktikus, de kötelezőnek mondható kiegészítő ez a kis szőnyegecske. Biztonsági előnye, hogy megakadályozza az elcsúszást. Ráadásul sokkal kellemesebb erre lépnünk, mint a hideg csempére vagy rögtön a papucsba.

Fürdőszobai tárolók és tartók

A tisztálkodási szerek és eszközök rendszerezéséről gondoskodnunk kell. Minden esetben praktikus ezekkel felszerelnünk a helyiséget, de nagyobb család esetében elengedhetetlen. Csak így tudunk rendet tartani.

Szappantartó

A hagyományos szappanhoz mindenképpen vásárolnunk kell egy tárolót. Mostanság azonban inkább a folyékony verziót használjuk. Ezt használhatjuk saját csomagolásában. Esztétikusabb azonban, ha áttöltjük egy külön kinyomós tartóba. Ráadásul a berendezés szín- és formavilágához igazíthatjuk ezt a porcelán, műanyag vagy fém kiegészítőt. Ha például az Arezzo mosdó webshop kínálatából szögletes, modern kagylót választottunk, a szappantartó is hasonló alakú legyen.

Fogmosó tartó

Igyekezzünk szájápolási termékeinket higiénikusan tartani! A fogmosópohár számára is beszerezhetünk falra szerelhető tartót, vagy egyéb ötletes kiegészítőt.

fogmosópohár

WC papír tartó

A mosógép szélén vagy a legközelebbi polcon nem mutat túl elegánsan a toalettpapír. Inkább vásároljunk egy stílusos, falra szerelhető vagy szabadon álló darabot.

Szennyeskosár

Ez akár a hálószobában is helyet kaphat, több családtag esetén mégis praktikusabb a zuhany közelébe tenni. Előnye, hogy jól álcázható: bármilyen színű és mintájú modellt találunk.

Kis szekrények, polcok

Előfordul, ha a bútor nem biztosít elég helyet. Ilyenkor a kozmetikai- és hajápolási termékek, a tisztítószerek vagy a textíliák számára további polcok vagy szekrények kellenek. Tetőtéri kialakítás esetén az eddig ki nem használt, ablak alatti helyet is ügyesen bepolcozhatjuk.

Törölközőszárítók fürdőszobába

Szerencsére a modern lakásból már nem hiányozhat ez az eszköz. Nemcsak a kellemes fürdőszobai hőmérsékletet biztosítja, de végre van egy hely, ahol megszáradnak a törölközők!

törölköző szárító

Szemetes

Ebbe a helyiségbe nem muszáj nagy szemetest helyezni. Egy aprócska kuka azonban hasznos, az intim higiéniai termékek vagy más apró hulladék számára. Ebből is választhatunk stílushoz illőt.

Kapaszkodók a fürdőbe

A kád, a zuhanykabin vagy a WC mellett nem foglal nagy helyet 1-1 kapaszkodó. Ha most nincs is idős vagy nehezen mozgó családtagunk, a jövőben lehet. Emellett gondoljunk vendégeinkre is! Megéri kapaszkodókat beszerelni, hiszen szükség lehet rájuk.

Összegezve: Néhány praktikus kellék feldobja és még kellemesebbé teszi a fürdőszobát. A fenti listában szereplő elemek manapság szinte kötelezők. Természetesen a helyhez tökéletes illeszkedő termékeket kell vásárolni, nehogy a fürdőszoba túlzsúfolt legyen

Array