Az ékszerek nem csak az öltözködés kiegészítői

férfi óra

Az öltözködésünk, legyen szó egy alkalmi vagy hétköznapi viseletről, mindenképpen akkor lesz teljes, ha kiegészítőket, például ékszereket is viselünk. Azt gondolhatjuk, hogy csak a nőket vonzza az ékszerek világa. Ez nem éppen így van, hiszen ma már a férfiak is sokféle ékszer közül válogathatnak, ez is lehet az oka, hogy egyre több férfin láthatunk gyűrűt, karkörkötőt, órát. Miért fontosak az ékszerek a nők és a férfiak számára, és honnan meríthetnek ihletet, ha nem tudják, hogy milyen ékszerek állnak jól nekik? Mutatjuk a válaszokat!

Kiegészítők nőknek és férfiaknak

Vannak nők és férfik, akik a minimalista stílust képviselve, csakis karórát hordanak. Nincs ezzel semmi gond, hiszen a karóra önmagában is remek kiegészítője lehet az öltözékünknek. A férfi és női karórákat és ékszereket a modern dizájn és a funkcionalitás kombinációja jellemzi. Bárki találhat kedvére való darabot akkor is, ha ékszerekben is kedveli a márkás holmikat, hiszen a férfi és női ékszerek között is többféle márka képviselteti magát, mint például Tommy Hilfiger, Pandora, Swarovski, Emporio Armani, Diesel, Police, Fossil, Michael Kors, Guess, Thomas Sabo.

A nők, évszázadok óta viselnek különféle ékszereket, karkötőket, fülbevalókat, nyakláncokat, medálokat és gyöngyöket. Ezek az ékszerek a személyes stílusuk és a rajtuk lévő ruházat kiegészítői, de figyelemfelkeltő hatásuk miatt is imádnak a nők ékszereket viselni. Az ékszerek nem csak exkluzívak lehetnek, így nem csak elegánsabb eseményeken viselhetjük azokat. Bár kétségtelen, hogy az arany, az ezüst és a rózsaszín árnyalatú ékszerek remekül passzolnak egy estélyi vagy más alkalmi jellegű ruhához. Ma már meglehetősen színes a paletta, így extravagáns és sportosabb darabokat is választhatunk a kínálatból, amelyek bőrből vagy sebészeti acélból is készülhetnek. Sportoláshoz, esküvőre, munkahelyre, vagy egy baráti buliba is különböző ékszereket viselhetnek a nők, de nem csak ők, a férfiak is.

A férfiak is előszeretettel hordanak manapság mindenféle ékszert. Sokan kedvelik a karkötőket, a nyakláncot és az elegáns öltözködés elmaradhatatlan kellékei lehetnek a mandzsettagombok, amelyekért sok férfi szintén odáig van. Egy modern öltöny, egy gondosan kiválasztott trendi ing még nem elég az elegáns megjelenéshez. A mandzsettagombok teszik teljessé a külsőt. A letisztult, díszes vagy gravírozott mandzsettagombok egy üzleti megbeszélésen is sokat hozzátesznek az adott egyén személyiségéhez. A férfiak egyre többet adnak a megjelenésükre, a kinézetükre és ehhez a megfelelő ékszerek kiválasztása és viselése is szorosan hozzátartozik.

nő ékszer

Ékszerről szóló cikkek ékszer kedvelőknek és tanácstalanoknak

Sokszor elbizonytalanodunk, hogy illik – e ajándékba ékszert vásárolni egy nem túl közeli ismerősnek, vagy nekünk jól állna – e bizonyos típusú ékszer. Ilyenkor hálásak vagyunk minden hasznos infóért. Az ékszer kedvelőknek és a bizonytalanoknak készülnek az ékszer cikkek, amelyekből sok-sok érdekességet tudhatunk meg.

Ha érdekel az ékszer történelem és szívesen olvasgatsz a témában, ha szereted magad felvértezni minden, így ékszerekkel kapcsolatos területeken is, akkor sok-sok cikket találhatsz az interneten, amelyekből további fontos dolgokat tudhatsz meg az egyik érdeklődési köröddel kapcsolatban.

Array