Így spórolhat a nyílászárók cseréjével

ablak ajtó csere felújítás

A nyár beköszöntével sokan látnak hozzá a lakásfelújításnak. Ez az évszak a legalkalmasabb arra, hogy ráncba szedjük az otthonunkat. A hideg hónapok előtt érdemes fontolóra vennünk a nyílászárók cseréjét is, ha a régi ajtók és ablakok már kevésbé működnek és szigetelnek megfelelően. Néhány átgondolt lépéssel komoly összegeket takaríthatunk meg a nyílászárók cseréje során.

Cikkünkben összegyűjtöttük mindazokat a szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni, ha ajtó vagy ablak beépítés előtt állunk.

A 0. lépés

Pontos tervezéssel, mérésekkel és előkészületekkel alapozhatjuk meg, hogy a felújítás után elégedetten nyithassuk ki az új ajtót az érkező vendégnek, illetve nézhessünk ki a vadonatúj ablakon.

A megfelelő nyílászáró kiválasztása

Itthon többnyire a műanyag és fa megoldások a legnépszerűbbek. A fémszerkezetes műanyag ajtók és ablakok igazán tartósak és praktikusak, amelyek különféle színekben is elérhetőek. Ezzel szemben a fa társaik kevésbé állnak ellen a viszontagságoknak, és a karbantartásuk is költségesebb. A választásban érdemes szakemberhez fordulni, hiszen a szerelők a körülményeket figyelembe véve választják ki a legoptimálisabb anyagot.

Bízzuk szakemberre a munkát

Rendkívül fontos, hogy csak akkor fogjunk neki a munkálatoknak, ha elegendő gyakorlattal, valamint megfelelő szerszámokkal rendelkezünk. Egy rosszul beállított ajtó vagy ablak nem kecsegtet túl sok jóval hosszú távon. Ez a jótállás szempontjából is fontos, mert a legtöbb nyílászáró gyártó cég kiköti, hogy csak akkor él a garancia, ha szakember végzi el a munkát.

Fontos a karbantartás

Miután a lakásfelújítás utolsó nyomait is eltüntettük, ne felejtsük el a nyílászárók szakszerű karbantartását. A munkálatok eredménye csak akkor lehet hosszú élettartamú, ha rendszeresen ellenőriztetjük az ajtók és ablakok megfelelő beállítását.

Sokan maguk vágnak bele a nyílászárók cseréjébe, amellyel néha nagyobb kárt okoznak, mint hasznot. A legköltéshatékonyabb megoldás, ha már a kezdeti ötletelésekhez megfelelő szakembert keresünk.

Array