Vízpartra és fürdéshez is tökéletes gyerekeknek a kapucnis törölköző!

kapucnis törölköző

Örök aggodalom a szülők számára, hogy meg ne fázzon a gyermek az esti fürdés után, míg rá nem kerül a pizsama vagy a strandolás után, míg fel nem szárad a napsütésben ücsörögve. Pontosan ezt hivatottak orvosolni a kapucnis törölközők, amelyek védik a gyermeket a feje tetejétől a lábaiig, amíg fel nem szárad a rajta levő utolsó vízcsepp is. De mégis mire ajánlott odafigyelni a vásárlásnál? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban.

Egy puha gyerek poncsó aranyat ér

Egy puha, vidám mintákkal ellátott törölköző mindig jó választás az otthoni pancsoláshoz és a strandra egyaránt. Kisebb és nagyobb gyerkőcök egyaránt könnyedén magukra vehetik akár csak egy pólót, cserébe viszont védi őket a külső behatásoktól. Hiszen mikor az aktív pocsolás után megpihen egy kicsit, bizony nem könnyű megfázni. Ugyanakkor ha éppen nincs rá szükség, akár rá is csücsülhetnek egy kis nasizás vagy pihenés során a parton. Nem beszélve arról, micsoda öröm az számukra, ha mindezt a kedvenc mesehősük társaságában tehetik meg. A pamut anyagú és a poliészter, gyors száradást biztosító összetételű poncsókon ráadásul hatalmas mintákon kapnak helyet a legnépszerűbb mesehősök.

Miért olyan praktikusan a vízparton?

Mivel ezek a poncsók magukban rejtik a törölköző, a köntös és a poncsó minden pozitív tulajdonságát, ennek nyomán egyfajta különleges kapucnis megoldás jött létre, amelynek kimondottan sok előnye van. Már a bölcsis gyerkőcöket is óvja a puha anyag, de a nagyobbak is előszeretettel viselik. Nagyon jó megoldás lehet vízparton, a strandon, a fürdőben vagy az uszodában is, ahol könnyedén meg tudnak szárítkozni a segítségével és biztosan nem fáznak majd meg. Hiszen a fejük tetejétől a lábukig védve vannak.

Az esti fürdés nélkülözhetetlen eszközei

Ezek a kapucnis törölközők nem csak a vízparton, de az esti pancsolást követően is hatalmas segítséget jelenthetnek, ha kéznél vannak. Hiszen nem kell megszakadnia a kellemes élménynek azzal, ha kiszáll a gyermek a kádból. Saját tapasztalatból tudhatjuk, hogy nem sok kellemesebb dolog létezik annál, mint amikor meleg víz után egy puha, meleg anyagban landol az ember és nem kell vacognia a hőmérséklet különbség miatt. Így egyrészt biztos lehetünk abban, hogy nem fázik meg, másrészt pedig elnyújthatjuk számára a fürdés adta pozitív élményeket és még az alvásra is ráhangolhatod ebben a pihe-puha közegben.

Érdemes minőségi terméket választani

A fentiek azonban csak akkor igazak, ha a törölköző természetes, minőségi anyagokból készült. Hiszen a műszálas termékek nem képesek felszívni a vizet, csak csúszkálnak a nedves testfelületen és nem feltétlenül biztosítanak kellemes érzést. Egy megfelelő összetételű törölköző vagy poncsó viszont könnyedén felszívja a nedvességet és hamar kellemes közeget teremt a gyermek számára.

Vidám minták, kellemes színek

Függetlenül attól, hogy a víz közelében, akár a fürdőszobában használjátok éppen a törölköző poncsót, a vidám minták és mesehősök, amelyek ezeken a termékeken helyet kapnak, mindig veletek tartanak. Ezek pedig remekül feldobják a hangulatot, ráadásul biztos lehetsz abban, hogy ennek hála, a gyerekek is szívesen használják majd azokat. Érdemes a vásárlásnál őt is bevonni a döntésbe és a számára legkedvesebb színt vagy rajzfilmfigurát választjátok ki.

Nem kérdés, hogy minden szülő a legjobbat szeretné a gyermekének és nem lehet ez másként a törölközők esetében sem. Hiszen ha minőségi anyagokból készült poncsókról van szó, gyakorlatilag nincs jó vagy rossz döntés e téren. Vagyis ha bekerül a táskába egy ilyen törölköző vagy kéznél van az esti pancsinál egy poncsó, akkor biztos lehetsz abban, hogy a gyerkőc bőre hamar száraz lesz és nem fog megfázni akkor sem, ha gyakorlatilag nincs olyan felület a testén, ahol ne lenne vizes.

Array