Milyen ergonomikus székek közül válasszunk?

ergonómikus szék

Az elmúlt években a pandémia hatására a munkaerőpiac itthon és globálisan is jelentősen átalakult, mégpedig a home office és a távmunka elterjedése által. Ugyan kezdetben nem sok cég és munkavállaló volt felkészülve az otthoni munkavégzés kihívásaira, mára mindenkinek megvannak a maga szokásai. Otthonunk kényelméből való munkavégzés érthető okokból örvend töretlen népszerűségnek.

Azok számára azonban, akik még csak most vágnak bele, a legfontosabb bútorról, az ergonomikus irodai székről gyűjtöttük össze a legfontosabb információkat.

Lehetőleg olyat válassz, amelynek nem csak ülésmagassága és háttámlája, hanem kar- és fejtámasza is állítható. Ezzel összességében minden magasságot és dőlésszöget könnyen állíthatsz majd – mindezzel a lehető legjobb támaszt biztosítod teljes felsőtested számára. Nézzük tehát, hogy milyen székek közül választhatsz a Liftor kínálatában.

Tasty

Az ergonomikus irodai székekről érdemes tudni, hogy testünk igényeit figyelembe véve kerülnek kialakításra. Azaz, a fent említett állítható és egyedi igényekre szabható jelleg a kulcsa. A Tasty irodai szék az ágyéki rész megfelelő támasztékával csökkenti a gerincünkre nehezedő terhelést.

Active

Az Active irodai szék az alapvető ergonomikus kialakítást a következő szintre emelte. Kétrészes, külön állítható és mozgatható háttámlája kiemelt kényelmet és személyre szabhatóságot biztosít. Karfája három irányba állítható, ezzel csökkentve vállunk terhelését. Végezetül a fejtámla dőlésszögének állítása nagy segítség a nyaki problémák elkerülésében.

Balance

Végezetül a Balance szék igazán egyedi megoldás, hiszen sem karfával, sem háttámlával nem látták el. A Liftor.hu oldalán megtalálod ezt a különleges irodai széket, amely egyensúlyozószékként az aktív ülést és az ágyéki gerinc ellazítását teszi lehetővé.

Bármelyik típust is választod, mindenképpen nagy lépés lesz tested egészségének érdekében.

A fotó forrása: Liftor.hu

Array