Miért jó a kerti gázgrill?

legjobb gázgrillek

Kiváló hangulat, finom ételek, jó társaság. Sokan azért szeretik a grillezést mert a tavaszi, nyári estéken igazi közösségi élménnyé válik a főzés, aminek a lezárása egy jó lakoma. Ráadásul közben kint vagyunk a jó levegőn, mindenki kiveheti a részét a sütésből, vagy sürgölődhet az előkészítés terén. Aki szereti a kerti partikat, a jó ételeket és szívesen látja vendégül a családot, barátokat, annak mindenképpen érdemes elgondolkodnia egy kerti gázgrill beszerzésén.

A gáz grillsütő előnyei

Többféle grillsütő létezik a gáz grillsütőknek viszont van egy pár egyértelmű előnye. Nem véletlen, hogy a kerti gázgrill rendkívül népszerű. Összegyűjtöttük a technológia legfontosabb előnyeit.

A gáz grillsütő használata egyszerű és gyors. Hamar felmelegszik majd a hőmérséklet könnyedén szabályozható, aminek köszönhetően az étel gyorsan, kontrollált körülmények között elkészül, ráadásul energiát is megtakarítunk.

A gázgrillek tisztítása és karbantartása is gyakran egyszerűbb, hiszen hamu és szén hiányában kevesebb koszt kell eltávolítani az eszközről. Ennek köszönhetően könnyebben és gyakrabban is ráveszi magát az ember a takarításra, amivel nagyban növeli a grill élettartamát.

A technológia emellett környezetbarát, hiszen tiszta energiaforrást használunk az étel elkészítéséhez, nem kell fát vagy szenet égetni. Kevésbé terheli a környezetet és csökkenti a füsttel járó kellemetlenségeket.

kerti grillezés

Finom ételek és kellemes hangulat

Persze, a családi, baráti összejöveteleken a sütögetés mindenképpen jó móka, kifejezetten kellemes az élmény, ha a végeredmény is ízletes. Mivel a gázgrillek egyenletes hőeloszlást biztosítanak és a sütés ereje könnyen szabályozható, ezért az ételek elkészítése egyszerű és gyors.

A grillezés fontos szabálya, hogy nem szabad félni a kísérletezésről! Sokan a kerti sütögetést automatikusan a húsokkal kötik össze, azonban ez ennél jóval távolabbra mutató tevékenység. A húsok kiválasztásánál érdemes figyelni arra, hogy jó minőségű árut szerezzünk, illetve sütés előtt érdemes alaposan bepácolni őket.

A húsokon túl viszont nem szabad elfeledkezni a különféle zöldségekről sem! Kis olajjal és kedvünk szerinti fűszerezéssel isteni végeredményt lehet elérni. A kisebb, vagy könnyen széteső zöldségekhez érdemes grill kosarat vagy alufóliát használni.

Nyugodtan lehet próbálkozni a tenger gyümölcseivel, illetve sima gyümölcsökkel is, hiszen készíthetünk desszerteket is a grillen! Ananász vagy barack karikákat is süthetünk, ha pedig sütés előtt mézzel kenjük őket, akkor isteni karamellizált réteget kapunk a külső részükön.

Megfelelő eszközök és kiegészítők az önfeledt sütögetéshez

A kerti gázgrill használatakor számos olyan hasznos kiegészítő van, amit érdemes szintén beszerezni. Ezek lehetővé teszik, hogy még jobban kihasználjuk a grillezés előnyeit, illetve növeljük a végeredmény minőségét.

Ezek közé tartozhat a grillkefe, ami a grillrács tisztításában játszik fontos szerepet. A különböző kanalak és fogók elengedhetetlenek az ételek elkészítése során. Szintén hasznos lehet a grilltálca vagy grillkosár kisebb méretű ételek készítése során. Sokan nem gondolnak rá, azonban kifejezetten hasznos egy hőmérő is, hiszen számos ételnél fontos tudni azt, hogy éppen milyen hőfokon készül.

Aki pedig a takarítás nehézségeit szeretné enyhíteni, az grill fóliával vagy grill matricával csökkentheti a tisztításra fordított időt és energiát.

Tippek a kerti gázgrill használatához

Ahhoz, hogy gazdaságosan tudjuk az eszközt üzemeltetni, valamint elégedettek legyünk a végeredménnyel, pár szempontot érdemes szem előtt tartani. Fontos, hogy az elején hagyjunk időt a grill felmelegedésére, illetve már a sütés során használjuk ki a teljes rendelkezésre álló felületet.

Érdemes rendszeresen időt szánni a tisztításra és karbantartásra, hiszen ezeket rendszeresen elvégezve időt spórolhatunk meg. Sokkal nehezebb az évek alatt lerakódott koszt eltávolítani, mint minden használat után gyorsan eltörölni, letisztítani a felületeket. A legfontosabb azonban, hogy ha bármi rendellenességet észlelünk a gázgrill működésében, akkor ne használjuk! A rendszeres tisztítás egyébként a problémák felderítésében is segít és megnöveli az eszköz élettartamát.

 

Array