Hasznos tippek és tanácsok az abroncsvásárláshoz

autógumikról

Ahhoz, hogy az autónkat a lehető legnagyobb biztonságban tudjuk használni, fontos, hogy mindig a megfelelő típusú, és minőségű abroncs legyen a kerekein. Könnyen lehet, hogy a hatalmas kínálat miatt abroncsvásárlás során kicsit elveszve érezzük magunkat, hiszen laikus szemmel nehéz megmondani, hogy melyik gumi lehet jó számunkra.

Alapvetően egyetlen olyan gumiabroncs se létezik, amely minden autóra, minden autóvezető számára tökéletes lehet. Abroncsvásárlás előtt éppen emiatt végig kell gondolnunk néhány fontos dolgot. De nézzük, mi mindent kell szem előtt tartanunk akkor, ha új gumiabroncsot szeretnénk vásárolni – írja a Gumiwebshop.

Így találd meg a számodra legmegfelelőbb gumiabroncsot!

Első sorban tudnunk kell azt, hogy mekkora méretű abroncs kell az autónkra, ezt pedig a jármű kézikönyvéből is kiolvashatjuk. Fontos emellett figyelembe vennünk az autó típusát, illetve, hogy milyen körülmények között, milyen vezetési stílussal, körülbelül mennyit fogjuk a járművünket használni.

Valószínűleg azt már tudjuk, hogy léteznek a téli gumik, a nyári gumik, illetve a négyévszakos társaik, azzal azonban már nem biztos, hogy mindenki tisztában van, hogy mikor melyiket kell használni. Ha ősszel a hőmérséklet elkezd lecsökkenni, téli gumiabroncsra lesz szükségünk, ha pedig tavasszal a hőmérő higanyszála +7 Celsiusfok fölé emelkedik, akkor nyári gumiabroncsot kell vásárolnunk. Kompromisszumos megoldás lehet a négyévszakos abroncs, mely napjainkban egyre népszerűbb az autóvezetők köreiben. Ezek az abroncsok értelemszerűen úgy lettek kifejlesztve, hogy azok télen és nyáron egyaránt megállják a helyüket, ezzel megúszhatjuk a tavaszi és őszi abroncscserét is. Nincs szükség két gumiabroncs garnitúrára, hiszen egész évben ugyanazt a gumit fogjuk tudni használni. Bár az újabb négyévszakos abroncsoknak valóban rengeteg előnyös tulajdonságuk van, fontos kiemelni, hogy ez az abroncstípus sem való mindenkinek.

Milyen négyévszakos abroncsot érdemes megvásárolni?

A négyévszakos gumikat azoknak lehet érdemes kipróbálnia, akik a nyugodt, és kiszámítható vezetést preferálják, leginkább városi körülmények között vezetnek, nem szeretnek száguldozni az utakon, illetve azoknak, akik télen az igazán havas időben viszonylag ritkán ülnek autóba.

négyévszakos gumikban egyaránt megtalálhatjuk a nyári, és a téli abroncsok legfontosabb tulajdonságait. A nagyobb abroncstesztek segítségünkre lehetnek akkor, ha nem tudjuk eldönteni azt, hogy melyik abroncsmodell lehet számunkra tökéletes választás. Függetlenül a gumi típusától, a szakemberek véleménye szerint nem érdemes spórolni a gumikon, hiszen egy jó gumiabroncs bizonyos esetekben akár az életünket is megmentheti. Ha a négyévszakos gumik mellett döntünk, akkor is érdemes a legjobb minőségű, prémium kategóriás termékek közül választanunk, hiszen ezekben biztosan nem fogunk csalódni.

A prémium gumiabroncsok amellett, hogy lassabban kopnak, jobb tapadási tulajdonságokkal is rendelkeznek, emellett a magas minőségüknek köszönhetően hosszú élettartamuk miatt akár éveken át ki tudnak bennünket szolgálni.

Array