7 praktika, ha használt autót szeretnél eladni

autó műszerfal

Az autó eladása izgalmas, de nem mindig könnyű feladat. Az internet korában a potenciális vásárlók számára könnyen elérhetővé váltak az online hirdetések, ami nagyobb versenyt teremt az eladók számára. Kiemelkedni a tömegből és vonzó ajánlatot kínálni egyre fontosabb ebben a versengő piacon.

Az alábbi cikkben részletes útmutatást adunk a használt autó eladásának minden lépéséhez, hogy megkönnyítsük az értékesítést.

1.Írj bele minél több információt a hirdetésbe

Ne bánjunk szűkmarkúan bánjunk az adatokkal, és ne feledjük megemlíteni az autóhoz tartozó pótalkatrészeket, téli/nyárigumi szettet vagy utólagosan beépített extrákat. A megfelelően kitöltött adatlap hitelességet és bizalmat sugall a potenciális vásárlók felé, ami kulcsfontosságú a sikeres értékesítés szempontjából. 

2.Készíts minél több fényképet

Az autó minden oldalát érdemes lefotózni, különös tekintettel a sérülésekre. Ne feledkezzünk meg az utastérről sem, hiszen az állapota sokat elárul az autóról. Ne aggódjunk a profi fényképezőgép hiánya miatt, a mai okostelefonok képességei is tökéletesek erre a célra. A hirdetésben szereplő állításokat fotókkal alátámasztani mindig jó ötlet.

3.Hibák és javítanivalók

Fontos, hogy a hirdetésben felsoroljuk az autó mechanikai hibáit és várható javításait. Ez segít elkerülni a felesleges tárgyalásokat és esetleges reklamációkat. Ha van rá lehetőségünk, érdemes az autót bevizsgáltatni egy szervizben vagy márkaszervizben, hogy pontosabb képet kapjunk az eladandó járműről.

4.Hirdetés utáni teendők

A hirdetés közzététele után valószínűleg gyorsan fog csörögni a telefonunk. Ne hagyjuk magunkat elbizonytalanítani a különböző, akár komolytalan ajánlatokkal. Várjuk ki a komoly érdeklődőket, akik céltudatosan kérdeznek és hamar rátérnek a tárgyra.

5.Eladás pillanatai

Ha valaki eljön megnézni az autót, előre határozzuk meg a minimális árat, amennyiért eladnánk. Ne hagyjuk magunkat elbizonytalanítani, és ragaszkodjunk az általunk meghatározott árhoz. Az adás-vételi szerződés kitöltésekor pedig legyünk résen, hogy minden szükséges dokumentumot megkapjunk és átadhassunk.

6.Utolsó lépések

Az adás-vételi szerződést 15 napon belül be kell mutatni egy kormányablakban vagy a nyilvántartó oldalán beszkennelve. Ne feledkezzünk meg a biztosítónak való jelzésről sem, hogy minden pénzügyi részlet rendezve legyen, és zökkenőmentesen záruljon az ügylet.

7.Könnyítsd meg az értékesítést

Használt autónk értékesítése előtt érdemes különböző lehetőségeket figyelembe venni. Az országos használtautó felvásárlás egy másik lehetőség, amelyet érdemes fontolóra venni az autó értékesítése során. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy kényelmesen, az otthonod kényelméből értékesítsd könnyedén az autót, minimalizálva az adminisztrációs terheket és a ráfordított idő mennyiségét.

Összegezve

Egy használt autó értékesítése nem csupán egy egyszerű üzlet, hanem egy összetett folyamat, melyben az előkészületektől az adminisztratív feladatokig számos fontos lépést kell betartanunk. Praktikáink segítségével azonban könnyedén és sikeresen értékesítheted használt járművedet. 

Array