Kokárda készítés ötletek

kokárda készítés ötletek

Hova tettem a kokárdát? Tavaly még megvolt! Szerintem a legtöbb szülő találkozott már ezzel a jelenséggel március elején. Ezek a kokárdák valahogy mindig eltűnnek évközben! De semmi pánik, szerencsére a kokárda készítés egyáltalán nem bonyolult, akár gyerekekkel közösen is készíthetünk kokárdát, ami jó móka a számukra is!

Kokárda készítés ötletek

Számos kézműves módszer létezik, ahogyan kokárdát készíthetünk. Kezdjük a legismertebbel!

Kokárda készítése szalagból

kokárda szalagból

Ennek a kokárdának az elkészítéséhez szükséged lesz nemzeti színű szalagra, tűre, ollóra, zöld cérnára és egy biztosító tűre. Az alábbi videóból megtanulhatod hogyan kell kokárdát készíteni szalagból!

 

Kokárda gombból

Nekem ez a személyes kedvencem, ezt lehet a leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíteni. Csak három darab gombra van szükség, amit össze kell varrni, vagy egyszerűen csak összeragasztani, és máris kész a teljesen egyedi, különleges kokárda! Ha a ragasztásos módszert választod, akkor kisebb gyerekek is el tudják készíteni!

gomb kokárda

 

Kokárda gyöngyből

A gyöngyfűzés szerelmesei nem csak gyöngy ékszereket, gyöngy karkötőt készíthetnek, hanem különböző kreatív formájú kokárdákat is!

 

Kokárda filcből

Filcből is rengeteg féle kreatív kokárdát lehet készíteni. A filcből készült kokárdát diszítheted színes fonalakkal, gyöngyökkel, gombokkal is.

 

Hajtogatott kokárda papírból

Papírból is könnyedén lehet kokárdát készíteni. A papír előnye, hogy egyszerű kokárdát is lehet belőle készíteni, de az origami szerelmesei egészen elképesztő papírcsodákat készíthetnek belőle.

 

Horgolt kokárda

Kézimunkásoknak egy újabb módszer, amivel egyedi kokárdát készíthetnek házilag.

Melyik kokárda készítési módszer tetszik a legjobban?

Ha nincs kedved a kokárda készítéssel bajlódni, vásárolhatsz kész kokárdát online ide kattintva!

Március 15. idézeteket pedig a linkre kattintva találsz!

Array