Kiknek lehet praktikus megoldás az adósságrendező hitel?

adósságrendező hitel

Az évekkel korábban felvett hitelek, és személyi kölcsönök a mai napig nyomhatják a vállunkat, néha pedig már nehéz azt is fejben tartani, hogy melyik törlesztőjét pontosan mikor kell befizetni, de szerencsére az ilyen helyzetekre nyújthat számunkra megoldást az adósságrendező hitel, mellyel a saját dolgunkat tudjuk megkönnyíteni.

Sajnos a családi költségvetést nagyban megtudja terhelni a rossz kondíciókkal rendelkező kölcsönök és hitelek törlesztőrészlete, illetve a több banknál vezetett folyószámláink havi díja is. Éppen ezért lehet érdemes a havi kiadásaink lecsökkentése érdekében a korábban felvett kölcsöneinket egyetlen hitelre cserélni, mely sokkal kedvezőbb feltételekkel, alacsonyabb kamattal, és törlesztőrészletekkel rendelkezik, mint azok a hitelek, melyeket évek óta fizetünk.

Mikor éri meg elkezdeni az adósságrendezést?

Az adósságrendező hitel lényegében egy olyan konstrukció, mely során a már meglévő, kisebb- nagyobb hiteleidet tudod összegyúrni, így ezután csak egyetlen hitelt kel majd fizetni. Ennek a megoldásnak számos előnye lehet, hiszen amellett, hogy megszabadulhatunk több magasabb költségű hiteltől, családunk havi kiadásait is le tudjuk csökkenteni. Arról nem is beszélve, hogy nem kell mindig attól tartanunk, hogy valamelyik törlesztőrészletet elfelejtjük időben befizetni, hiszen ezentúl praktikusan csak egyetlen összeget kell havi szinten befizetnünk.

Bizonyos időközönként a bankok is különleges akciókkal és ajánlatokkal szoktak előrukkolni annak érdekében, hogy minél több ügyfelet csábítsanak magukhoz. Egy ilyen időszakot pedig mindenképpen érdemes lehet kihasználnunk azért, hogy egy biztos megoldással búcsút intsünk a rossz kamatozású kölcsöneinknek.

Milyen helyzetekre nyújt megoldást az adósságrendező hitel?

Hitelmindenkinek oldal véleménye szerint az adósságrendező hitel remek megoldást jelenthet a családoknak bizonyos helyzetekben.

Ha több hitelünk is van, akkor sajnos elkerülhetetlen az, hogy 1-2 hitelnek elmaradjon egyik vagy másik hónapban a kifizetése. Ilyenkor a bankok automatikusan küldenek egy felszólítást nekünk, de ilyen esetben már számítanunk kell kamatokra is, melyeket rögtön fizetnünk is kell. Pontosan az ilyen helyzetek elkerülése érdekében lett létrehozva az adósságrendező hitel, melynek köszönhetően a számos törlesztőrészlettel szemben már csak egyetlen befizetésre kell koncentrálnunk.

Minden esetben meg kell felelnünk az adósságrendezést végző bank feltételeinek ahhoz, hogy igénybe vehessük az adósságrendező hitelt. Fontos tudni, hogy a régi kölcsönöknél a bank minden esetben ellenőrizni fogja a hitelmúltat, ugyanis csak ez alapján fogja tudni eldönteni azt, hogy várhatóan fogjuk-e tudni fizetni a hitelünket, nagyot kockáztatni ugyanis egy bank sem szeretne. Az sem ritka, ha a hitelrendezés kapcsán egy évre visszamenőleg megvizsgálják a meglévő hiteleinket, sőt bankszámla kivonatot, és igazolást is kérhetnek be az adott banktól.

A bankok célja az adósságrendező hitellel az, hogy problémamentes legyen a hitelezés, és hogy azoknak a családoknak tudjanak segítséget nyújtani, akik nehezen tudják kifizetni a korábban felvett kölcsöneik törlesztő részleteit.

Array